Anasayfa Haber 65W Hızlı Şarj Teknolojisi Bu Yıl Gelebilir

65W Hızlı Şarj Teknolojisi Bu Yıl Gelebilir

65W Hızlı Şarj Teknolojisi

Akıllı telefon üreticileri, galyum nitrit şarj aletleri ile akıllı telefonların çok daha kısa sürede şarj edilebilmesini sağlamak istiyor.

Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi şirketlerin GaN (galyum nitrit) tabanlı güç adaptörleri tanıtmak için planlar yaptığı ileri sürüldü. GaN sayesinde 65W hızlı şarj desteğinin gerçek olabileceği ifade ediliyor.

Bu teknoloji hakkında henüz şirketlerden resmi bir onaylama gelmiş değil. Öte yandan, kullanıcıların cihazlarını çok daha hızlı şarj etmesi için sürekli olarak yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar yapıldığı ortada.

GaN şarj cihazlarının çok daha verimli ve küçük olacağı paylaşılıyor. Silikon benzerlerine göre de daha az bileşene ihtiyaç duyuyorlar. Bu teknoloji aynı zamanda, USB-C üzerinden daha geniş bir cihaz yelpazesine güç verebilen daha çok yönlü şarj cihazları anlamına geliyor.

Bu şarj cihazlarının genel kullanımının önündeki en büyük engel ise bugüne kadar yüksek üretim maliyetiydi. Şirketlerin bu şarj cihazlarını tüketicilere daha uygun fiyatlarla ulaştırmak için çalıştığı da bilgiler arasında. Bazı GaN cihazların ilk olarak CES 2020 etkinliğinde sunulması da teknolojinin sonraki 12 ay içerisinde bir ilerleme kat edeceğinin göstergesi olabilir.

Bazı üçüncü parti cihazlar halihazırda piyasada. Ek olarak, Xiaomi de Mi 10 Pro ile çalışan ve cihazın 45 dakikada şarj olmasını sağlayan bir GaN şarj cihazını piyasaya sürdü. Yine de konu maliyete geliyor.

Bu cihazları tam olarak ne zaman piyasada yaygın olarak görebileceğimiz belli değil ancak çok fazla beklemeyeceğiz gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir: ABD, TSMC’ye Huawei Konusunda Baskı Yapıyor