Anasayfa Makale Android Otomatik Uygulama Güncellemeleri Nasıl Kapatılır?

Android Otomatik Uygulama Güncellemeleri Nasıl Kapatılır?

Android uygulamaları otomatik güncellenerek hem internet hızını düşürüyor hem de depolama alanını hızlıca doldurabiliyor. Durumu kontrol altına almanız için otomatik güncellemeleri kapatmayı anlatıyoruz.

Uygulamaların otomatik güncellemesini devre dışı bırakmanın birkaç farklı sebebi var. İlki internet bağlantısı. Wi-Fi’ye bağlı değilseniz uygulama güncellemelerini indirmek mobil kotanızdan harcanacağı anlamına geliyor. Artan uygulama boyutları ve güncelleme sıklığı düşünülünce bu işlem için mobil kotayı seçmenin ne kadar mantıksız olduğu ortaya çıkıyor.

Bir diğer husus da depolama alanı. Uygulama güncellemeleri artık çok fazla yer kaplıyor. Dolayısıyla sınırlı kapasitede bir telefon ya da tablete sahipseniz yeni özelliklerden feragat ederek güncellemeleri otomatik kurmak istemeyebilirsiniz.

Tüm Uygulamalar İçin Otomatik Güncellemeler Nasıl Durdurulur?

Otomatik güncellemeyi durdurmak için Play Store üzerinden sol üstteki menü simgesiyle Ayarlar kısmına erişmek gerekiyor.

Daha sonrasında Uygulamaları Otomatik Güncelle seçeneğine dokunun.

Açılan pencereden güncellemelerin Wi-Fi ya da mobil kotadan indirilmesini sağlayabilir ya da üçüncü seçenekle otomatik güncellemeleri tamamen kapatabilirsiniz. Eğer kontrolün tamamen sizde olmasını istiyorsanız en mantıklısı tamamen devre dışı bırakmak.

Tamamlandığında, uygulamalarınız siz güncellemeden yeni sürüme yükselmez. Bu durum uygulamaların hiçbir zaman güncellemeyeceğiniz anlamına gelmiyor tabii. Arada bir listeyi gözden geçirip uygulamaları yeni sürüme yükseltmekte yarar var. Çünkü güncellemeler aslında yeni özelliklerin yanı sıra çeşitli hata düzeltmeleri de içeriyor.

Belirli Uygulamalar İçin Otomatik Güncellemeler Nasıl Durdurulur?

İsterseniz tüm uygulamalar yerine kendi belirlediklerinizin otomatik güncellemeleri durdurabilirsiniz. Örneğin, Facebook uygulama güncellemelerini yüklemek istemeyebilir ama Instagram’ın hemen yükseltilmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun için Play Store’dan otomatik güncellenmesine izin vermeyeceğiniz uygulamanın ismini aratabilir ve sağ üstteki üç nokta simgesine tıklayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Tamamladığınızda genel ayarlarınıza bakmadan o uygulama için otomatik güncellemeler pasif hale gelir.