Anasayfa Haber Huawei P40 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Huawei P40 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Huawei P40 tanıtım tarihi

Bir süredir sızıntılar konu olan Huawei P40 tanıtım tarihi resmi olarak açıklandı.

Son zamanlarda sık sık sızıntı haberleri ile karşımıza çıkan Huawei P40 tanıtım tarihi sonunda resmi olarak duyuruldu. Huawei yetkililerinin yapmış olduğu açıklamaya göre, P serisin yeni üyeleri 26 Mart 2020’de Paris’te düzenlenecek olan lansman ile beraber resmiyet kazanacak.

Dünyanın en güçlü 5G amiral gemisi telefonu olarak lanse edilecek olan P40 serisi şimdiden birçok akıllı telefon kullanıcısı tarafından merakla bekleniyor. Peki, Huawei P40 serisi özellikleri ile bizlere neler sunacak? Dilerseniz, P40 serisi ile ilgili son paylaşılan raporlara yakından göz atalım.

Huawei P40 Serisi Özellikleri Nasıl Olacak?

P30 serisi ile kullanıcılara kaliteli bir kamera deneyimi sunan Huawei, yeni P40 serisi ile beraber bu deneyimi daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor. Bu kısımda kullanıcılara yeni kamera teknolojileri sunacak olan Huawei’nin P40 serisinde söylenenlere göre beş veya daha fazla arka kameraya yer vereceği konuşuluyor.

Kamera ve teknik özellikler bakımından üç farklı temel model ile karşımıza çıkması beklenen P40 serisi aynı zamanda 10x optik zoom gibi gelişmiş kamera özelliklerine de ev sahipliği yapacak

Bunun haricinde Mate 30 serisinde olduğu gibi Google Play servislerinden yoksun olarak piyasaya sürülecek olan P40 serisinde Play Store’un yerine AppGallery’yi kullanılacak.

Yine şirkete yakın kaynaklarca elde edilebilen bilgilere göre P40 Pro ve P40 Premium Edition modellerinin Wi-Fi 6+ bağlantısına da destek sunacak. Bu kısımda ise Kirin 990 ve Kirin 990 5G olmak üzere iki farklı işlemci modeli ile piyasaya sürülecek olan P40 serisinin batarya konusunda da ciddi iyileştirmelere gideceğini görmekteyiz.  Bu doğrultuda P40’ın 4.200mAh, P40 Pro’nun ise 4.500 mAh boyutundaki pilden güç alacağı ve 50W veya 55W hızlı şarja destek sunacağı tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir: Uygun Fiyatlı AirPods Pro Lite Ortaya Çıktı