Anasayfa Haber Intel LGA1200 Soketi ve Eski Soğutucuların Uyumu Doğrulandı

Intel LGA1200 Soketi ve Eski Soğutucuların Uyumu Doğrulandı

Intel’in yeni işlemcileri LGA1200 soket yapısına dayanacak ve eski neslin soğutucuları soket uyumluluğunu devam ettirecek.

Intel, 14 nm+++ üretim teknolojisine dayanan 10. nesil işlemcilerini duyurma hazırlığında. Yeni Comet Lake-S platformuna ait tüm işlemcileri biliyoruz. Yakın zamanda ise F serisi, GPU barındırmayan uygun fiyatlı işlemcilere ait tüm detayları paylaşmıştık. Yeni CPU’ları yüksek frekans değerleri ve yüksek hız aşırtma kabiliyetleri ile göreceğiz.

Yeni işlemcilerle birlikte 400 serisi anakartlar da yakın tarihte raflarda yerini almaya başlayacak. Bu anakartlarla birlikte yeni LGA1200 soket yapısına geçileceğini ve eski soğutucuların uyumlu olacağına işaret eden duyumlar almıştık.

Genel olarak şirketlerin duyuru tarihi yaklaştıkça, iş ortakları tarafından tamamlanan ürünleri görmeye başlarız. Buna örnek olarak Arctic Freezer 7X soğutucu modelinde önemli bir detay ortaya çıktı. Bu soğutucunun uyumluluk listesine dikkatli baktığımızda LGA1200 yapısını görüyoruz.

Bu detay, Intel duyurusunun çok yakın olduğu anlamına geliyor. Yeni bir işlemci almayı planlıyorsanız, yeni bir anakart almanız şart ancak eski soğutucunuzu kullanma şansınız var. Özellikle Intel Thermal Velocity Boost (TVB) özelliği ile 5.3 GHz değerlerini görmemiz mümkün olacak ve bu bağlamda soğutma önem taşıyor.

Intel, 14nm üretimini ileri derecede geliştirdi ve yüksek frekans değerlerine çıkmayı başarabiliyor. Kullanıcılar, sürekli şirketin en azından 10 nanometre sürecine geçme vaktinin geldiğini dile getiriyordu. Önümüzdeki yıl beklediğimiz Rocket Lake-S serisi işlemcilerle birlikte bu süreç gerçeğe dönüşebilir. Bu masaüstü işlemciler için ortaya çıkan bir H510 anakart bile görmüştük. Yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İlginizi çekebilir: Intel 10. Nesil F Serisi İşlemciler Gün Yüzüne Çıktı