Anasayfa Haber Gmail Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı İle Zararlı Eklentileri Engelleyecek

Gmail Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı İle Zararlı Eklentileri Engelleyecek

Gmail Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı

Gmail kötü amaçlı yazılım tarayıcısı zararlı Office belgelerine geçit vermiyor.

Google, Gmail için kötü amaçlı yazılım tarayıcısına derin öğrenme yetenekleri eklediklerini duyurdu. Bu sayede tarayıcı zararlı eklentileri tespit edip engelleyebilecek. Mevcut doküman tarayıcısı ise zararlı içerik engellemek üzere her hafta 300 milyardan fazla eklentiyi tarıyor.

Google, günlük bazda engelledikleri zararlı dokümanların yüzde 63’ünün farklı formlarda olduğunun altını çiziyor. Bu sürekli evrimleşen tehdidin önüne geçmek içinse derin öğrenme tabanlı doküman tarayıcısı, Gmail’in tarama yeteneklerini bir adım öne taşıyacak.

Gmail kötü amaçlı yazılım tarayıcısı geçtiğimiz yılın sonlarında spam ve olta teşebbüslerini püskürterek gelen kutunuza ulaşmalarını engellemek için devreye sokulmuştu. Makine öğrenimine dayanan teknolojinin tehditlerin yüzde 99.9’undan fazlasını engellemede etkili olduğunun altı çiziliyor.

Tarayıcı devreye sokulduğundan bu yana kötü amaçlı komut dizileri bulaşmış Office dokümanlarının günlük algılama kapsamını yüzde 10 artırmış durumda. Derin öğrenme ile birlikte tespit oranının yüzde 150 arttığı da bilgiler arasında. Yeni tarayıcının TensorFlow derin öğrenme modelini kullandığını da not olarak düşelim.

İlginizi çekebilir: Gmail Üzerinde En Fazla Yer Kaplayan Dosyalar Nasıl Bulunur?