Anasayfa Haber Doom Eternal İçin FPS Sınırlaması Olmayacak

Doom Eternal İçin FPS Sınırlaması Olmayacak

Yeni Doom Eternal oyununda kare hızı sınırlaması getirilmeyecek ve donanıma bağlı olarak 1000 FPS gibi değerler bile görülebilecek.

Eski tarihlerde Quake, Quake 2 ve daha birçok oyunda kare hızlarını üst düzeye çıkarmak için grafik ayarları aşağı çekiliyordu. Hatta belirli oyunlarda 30 FPS değerlerinde oyun oynamak büyük başarıydı. Geçen yıllarla birlikte teknoloji de hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor.

Yeni oyunlar mükemmel derecede grafiklere, efektlere, seslendirmelere ve gerçekçiliğe sahipler. Bunun paralelinde ise üst seviye donanımlar, bu yüksek grafikleri yüksek kare hızlarında işleme becerisine erişebiliyor. Tabii ki bu görselleri ve FPS değerlerini bir kenara bırakırsak, bu görüntüyü bize sunacak monitörler de büyük önem taşıyor. Artık 144 Hz monitörleri geçtik, 280 ve 360 Hz gibi yenileme hızlarıyla karşı karşıya kalıyoruz.

Doom Eternal, 20 Mart tarihinde satışa çıkacak ve büyük ilgi görecek oyunlardan birisi. Oyunun geliştiricisi id Software, yeni oyunda kare hızı sınırlaması olmayacağını ve donanımınıza bağlı olarak dört haneli rakamların bile görülebileceğini açıkladı.

id Sofware’in lider programcısı Billy Khan IGN ile yaptığı konuşmada, “id Tech 7 oyun motorunun Doom Eternal için önemli ölçüde elden geçirildiğini, böylece “daha büyük patlamalar ve daha canlı görünen parçacık efektlerine” yer verildiğini söyledi.

Kahn, “Id Tech 6’da saniyede 250 kare hızına çıkmıştık. Bu oyunda, eğer yeterli donanıma sahipseniz saniyede 1000 FPS’ye bile ulaşabilirsiniz” diyor.

“Gerçekten bir üst sınır yok, burada test amaçlı topladığımız bazı donanımlar vardı ve 400 FPS’e ulaştığımız sahneler oldu. Yani 144 Hz ve  hatta üzeri monitörü olan insanların bu deneyimi yaşadığını göreceğiz. Doom Eternal donanımlardan yararlanmak için gerçekten inanılmaz fırsatlar sunacak.”

Yüksek meblağlar ödenen donanımlar, Doom Eternal’in aksiyon dolu sahnelerinde ücretinin hakkını verecek gibi görünüyor. Oyun şu an 199₺ fiyatıyla ön siparişe açılmış durumda ve sistem gereksinimleri henüz açıklanmadı. Steam mağaza sayfasına ulaşmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: DOOM Eternal Ön İncelemesi

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version