Anasayfa Haber Intel Grafik Kontrol Merkezi Video Kayıt ve Yayın Desteği Kazanıyor

Intel Grafik Kontrol Merkezi Video Kayıt ve Yayın Desteği Kazanıyor

Intel’in sürekli geliştirdiği Grafik Kontrol Merkezi oyun kayıt özelliğine kavuşuyor. Oyun içinde kayıt alırken bunları çeşitli alanlarda yayınlamak mümkün olacak.

AMD ve NVIDIA uzun zamandır oyun içi kayıt ve yayın gibi özellikleri kullanıcılarına sunuyordu. Intel’in Xe ekran kartları ile birlikte yazılım tarafında da önemli geliştirmeler yaptığını daha önce yazmıştık. Intel Grafik Kontrol Merkezi, son dönemde köklü değişikliklere sahne oldu ve arayüzünün yanında yeni özellikler de kazanmaya devam ediyor.

Son eklenen bu özellik ekranınızı veya oyununuzdaki sahneleri bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlıyor. Bunun yanında kayıtların oyun akış siteleri ve sosyal ağlarda yayınlanma imkanı sunulacak. Yazılım henüz beta aşamasında ve kısıtla sayıda oyun desteklendiğini belirtelim. Ayrıca yeni akış işlevini kullanmak için en az 8. nesil Intel Core işlemciye ihtiyacınız var ve Windows 10 sürümünüz 1709’un altında olmamalı.

Grafik Kontrol Merkezi başlangıçta sadece entegre Intel grafikleri tarafından desteklenecek ve ilerleyen günlerde Intel Xe için yol haritası oluşturacak. Bu yazılım tıpkı GeForce Experience gibi Intel’in grafik sürücülerinden ayrı ve Windows Mağazası aracılığıyla yüklenebiliyor. Intel’in hem donanım hem yazılım konusunda büyük emekler verdiğini söylemek mümkün.

Intel grafikleri hakkında yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Grafik Kontrol Merkezi’ni (Beta) bu bağlantı aracılığıyla indirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: