Anasayfa Haber AirPods Pro İncelemesi

AirPods Pro İncelemesi

AirPods Pro İncelemesi ile karşınızdayız. Apple’ın yeni kablosuz kulaklığı Aktif Gürültü Engelleme özelliğiyle dikkat çekiyor.

Apple’ın kablosuz kulaklıkları AirPods da artık Pro ailesine katılan ürünlerden biri oldu. Şirketin Pro ürün ailesi genellikle günlük kullanıcılara göre değil, üretkenlik odaklı müşteri tabanını desteklese de AirPods Pro daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Çünkü ürünün iddialı olduğu alanların başında aktif gürültü engelleme özelliği geliyor.

Airpods hem birinci nesil hem de ikinci nesil ürünleriyle çok iyi satmayı başardı. Özellikle Apple ekosistemine odaklanan yetenekleriyle de dikkat çekti. Ama AirPods ilk versiyonu dahil her zaman evrensel bir ürün oldu. Siri ve bazı özellikleri kullanamıyor olsanız bile, AirPods ürünlerini Bluetooth destekleyen cihazlarınızda rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

O yüzden ilk olarak ekosistem özellikleriyle incelemeye giriş yapıyoruz. Çünkü AirPods Pro, eğer bir Apple kullanıcısıysanız kesinlikle daha fazlasını sunuyor.

Kulaklıkları kutudan çıkardığınızda bir Apple cihazın yanında kapağını açarak kolayca eşleyebiliyorsunuz. Kontrol şeması standart AirPods’a oranla biraz değiştiği için bu kez bizleri eğitim sekansı karşılıyor. Önceden AirPod üzerine dokunarak kulaklık operasyonlarını gerçekleştiriyorduk. Ama Pro modelle beraber bu kontrol şeması ortadan kalkmış durumda. Artık kulaklık ucunda yer alan baskı noktalarını sıkarak kulaklığı kontrol ediyorsunuz.

İlk başlarda bu sisteme alışmak biraz zor olabiliyor. Çünkü 2. nesil AirPods’un üzerine sadece parmağınızla tıklayarak arama cevaplıyor, hızlıca şarkılar arasında geçebiliyor ve bu tıklama operasyonlarına farklı fonksiyonlar kazandırabiliyordunuz. Ama AirPods Pro bu pratikliği vermediği gibi, size farklı fonksiyonlar atama şansı da sunmuyor.

Hem kontrol şemasının değişmesinin hem de bu alanda atanan özelliklerin değişmesinin önemli birkaç nedeni var. Deneyimlerimiz sonucu ulaştığımız en mantıklı açıklama şu şekilde:

– Kulaklığın arkasında bulunan mikrofonlar geçirgenlik modunda orada tıklama yapmanız halinde sizi inanılmaz rahatsız ediyor.
– Kulak içerisine yerleştirilen bir model olduğu için bu şekilde sürekli ittirmeniz ergonomi sorunlarına yol açıyor.
– Sıkma hareketlerinin yoğunluğu kulaklık modları arasında geçiş özelliği anlamına geldiği için farklı operasyonlar eklenmesi, ana mantıkla çakışabilir.
– Apple tasarımı H1 çip, 10 adet ses çekirdeği sayesinde inanılmaz derecede düşük bir ses işleme gecikmesi yaratarak gerçek zamanlı gürültü engellemeye olanak veriyor.
– Üzerindeki genişletilmiş ağ dokulu mikrofon açıklığı rüzgarlı ortamlarda yapılan telefon görüşmelerinde sesin netliğini artırıyor.

Apple’ın ilk aktif gürültü engelleme sunan kulaklığı olan AirPods Pro, hem tasarımı hem de içerisinde bulunan donanımın desteğiyle, küçük kompakt yapısına rağmen harika bir iş çıkarıyor. Kulaklığın içerisinde şirketin yeni kulaklık çipi H1 bulunuyor. Bu sayede Airpods Pro saniyede 200 kez dışarıdan gelen gürültüyü süzüyor ve aynı düzeyde gürültü üreterek sesi kesiyor. Apple tasarımı H1 çip, 10 adet ses çekirdeği sayesinde inanılmaz derecede düşük bir ses işleme gecikmesi yaratarak gerçek zamanlı gürültü engellemeye olanak veriyor.

Aslında piyasada ANC sunan ve daha uygun fiyata bulabileceğiniz Sony, Plantronics gibi alternatifler var. AirPods Pro’nun avantajı ise ergonomi ve hafiflik. AirPods rahat bir kulaklıktı ama AirPods Pro kesinlikle bugüne kadar kullandığımız en rahat kulaklıklardan biri. Ayrıca ses iletme tarafında AirPods Pro çok başarılı.

AirPod Pro fiyatı ise 1.899 TL olarak belirlenmiş durumda.

Artılar

– Konforlu ve kullanımı kolay bir tecrübe sunuyor
– Apple ekosistemi için son derece kaliteli bir aksesuar
– ANC düzgün, temiz ve olması gerektiği gibi çalışıyor
– Normal AirPods’a göre bass’lar çok daha güçlü
– Modlar arası geçiş son derece kolay
– Kulak uçlarının tasarımı ergonomik ve bu uçları test edebiliyorsunuz.

Eksiler

– Apple ekosisteminden çıkardığınızda bazı özel yeteneklerini kaybediyor
– Kendi fiyat segmentinde ciddi rakipleri bulunuyor