Anasayfa Makale Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Oluşturulur?

Spotify Ortak Çalma Listesi Nasıl Oluşturulur?

Spotify üzerinde arkadaşlarınızla birlikte ortak kullanabileceğiniz çalma listelerini ayarlamayı ve liste paylaşımlarını anlatıyoruz.

Günümüzde birçoğumuz Spotify kullanırken onlarca farklı çalma listesi oluşturabiliyoruz. Bazı zamanlar arkadaşlarımız veya ailemizle şarkı paylaşımı yapabiliyoruz. Spotify’daki bu özellik, belirlediğiniz çalma listelerini ortak bir şekilde yönetme imkanı sunuyor. Bu şekilde listeleri etrafınızdakilerle birlikte yönetebilir, şarkı çıkarabilir veya ekleme yapabilirsiniz.

Masaüstü Sürüm

Spotify masaüstü versiyonunda ortak olarak ayarladığımız listenin üzerine gelerek “Ortak Çalma Listesi” seçeneğine tıklıyoruz.

Artık bizi takip eden veya çalma listesine erişebilen tanıdıklarımız bu liste üzerinde oynama yapabilir. Çalma listesi ortak olarak ayarlandığında yanında yuvarlak bir simge yer alır.

Telefon ve Tablet

Mobil cihazımızdan Kitaplığa giriyoruz. Burada Çalma listeleri sekmesinden ortak kullanmak istediğimiz listeye giriş yapıyoruz. Sonrasında seçenekler (üç nokta) simgesine tıkladıktan sonra “Ortak çalmaya aç” seçeneğini seçiyoruz.

Liste ve Şarkı Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Herkese açık/ortak listeleri ve tüm şarkıları paylaşmak için masaüstü sürümde yine sağ tıklıyoruz ve “Paylaş” butonuna tıklıyoruz.

Mobil cihazlarda yine aynı şekilde seçeneklere (üç nokta) tıkladıktan sonra Paylaş’a tıklıyalım. Son olarak hangi şekilde paylaşacağımızı seçiyoruz.

İlginizi çekebilir: Spotify Silinen Çalma Listeleri Nasıl Geri Getirilir?