Anasayfa Haber Death Stranding PC Sürümü Denuvo DRM Kullanacak

Death Stranding PC Sürümü Denuvo DRM Kullanacak

Death Stranding Denuvo DRM

Death Stranding PC sürümünün Denuvo DRM ile korunacak olması birçok oyuncuyu rahatsız etti.

Kojima Productions ve 505 Games tarafından geçtiğimiz gün Death Stranding PC sürümü için çıkış tarihi açıklanmıştı. Şimdi ise 2 Haziran 2020 tarihinde çıkacak olan oyunda Denuvo DRM kullanılacağı açıklandı.

Felaket sonrası ABD’sinde geçen oyunun Steam sayfasında yer alan bu ibare tabii ki birçok oyuncuyu pek de memnun etmedi. Korsana karşı etkili bir yöntem olan Denuvo’nun dezavantajı ise performans kaybı olarak oyunculara yansıyabiliyor. Yine de Resident Evil 7’nin bile bir haftadan kısa sürede kırıldığını ve Denuvo’nun da “Kırılamaz ürün yoktur” şeklindeki açıklamasını da unutmamak gerek. Yani korsanı önlemek isterken oyunu Steam veya Epic Games Store platformlarından alanların da bundan etkilenmemesi şart. Denuvo öncesi ve sonrası olarak bakıldığında Devil May Cry 5 ortalama yüzde 25 performans artışı elde etmişti ve oyuncular 20 FPS daha kazanmıştı.

Çıkışı üzerinden bir süre geçtikten sonra Denuvo’nun Death Stranding’den de kaldırılması mümkün. Öte yandan, Steam forumlarında şu an için birçok oyuncu bu karara ateş püskürüyor.

İlginizi çekebilir: Yeni Half-Life: Alyx Oynanış Videoları Yayınlandı