Anasayfa Makale İncelemeler Snack World: The Dungeon Crawl İncelemesi

Snack World: The Dungeon Crawl İncelemesi

Nintendo’nun hibrit konsolu Nintendo Switch ve el konsolu Nintendo Switch Lite için çıkan Snack World: The Dungeon Crawl, roguelike mekanikleri ve eğlenceli yapısı ile dikkat çekiyor.

Aslına bakarsanız Snack World: The Dungeon Crawl – Gold daha önce 2017 yılında Nintendo’nun oyun konsolu olan 3DS için piyasaya sürülmüştü. Zamanında Snack World: Trejarers adıyla çıkan yapım, ardından da Switch için gelmişti. Snack World: The Dungeon Crawl – Gold ise oyunun hem geliştirmelerini hem de tüm DLC içeriklerini barındıran yepyeni bir sürüm olarak geçiyor.

Temelinde bir rol yapma oyunu olan Snack World: The Dungeon Crawl’a kendi karakterimizi oluşturarak başlıyoruz. Kasabada geçmişini unutmuş bir halde uyanan karakterimiz, zindan bazlı görevleri yaparak hikayeyi ilerletiyor ve kendi geçmişini aramaya başlıyor. En büyük hedefiniz olabildiğince fazla görev yaparak eşyalarınızı geliştirmek, karakterinizi geliştirmek ve hikayede ilerleyebilmek.

Aslında günümüzdeki oyunların yüzde 90’nında zaten bunları yapıyoruz. Karakter geliştir, görev yap, hikayede ilerle. Peki, Snack World: The Dungeon Crawl’ın farklı olduğu bir alan var mı?

Aslında oyunun isminde geçen “Snack” kelimesi son derece önemli. Atıştırmalık (abur cubur) anlamına gelen bu kelime oyun dünyasını şekillendiriyor. Snack World’ün toprakları Tutti-Frutti Krallığı adı verilen bir bölgede bulunuyor. Hatta oyundaki birçok bölge de yine meyveler ve atıştırmalıklarla isimlendiriliyor. Yani son derece eğlenceli ve sevimli bir oyun teması bizleri karşılıyor.

Snack World: The Dungeon Crawl doğal olarak mizahı ile ön plana çıkan bir yapım. Oyunun her noktasında bu mizahi yön ile karşılaşabiliyorsunuz. Gittiğiniz bölgeler ve zindanlar, düşürdüğünüz eşyalar ve hatta düşmanlar…

Düşmanlar muhtemelen Snack World: The Dungeon Crawl’ın en iyi iş çıkardığı alan diyebilirim. Koyun Büyücü (Sheep Wizard) veya Actor Ogre gibi düşmanlar oyunu oynarken kolaylıkla yüzünüzü gülümsetebiliyor. Shakespeare karakteri gibi giyinen bir canavar sonuçta her oyunda karşımıza çıkmıyor.

Düşmanların çeşitli ve eğlenceli olması bir yana, oyunda önemli işlevleri bulunuyor. 168 farklı türü oyunda takımıza katabiliyor ve sizin için savaşmalarını sağlayabiliyorsunuz. Sizin için savaşan bu canavarlar Snack olarak geçiyor ve Snack’ler iki türe ayrılıyor: Party ve Pocket.

Oyunun başlarında sadece bir adet yandaş ile gezebiliyorsunuz ama ilerleyen seviyelerde artık partinize 3 farklı Snack katabiliyor ve onlarla dolaşabiliyorsunuz. Pocket Snack ise apayrı ve oyundaki çeşitliliği hayli artıran bir özellik. Karakteriniz Pocket Snack olarak atadığı yaratıkların görünümüne bürünebiliyor ve kısa süre için de olsa onların saldırılarını yapabiliyor. Oyunda 168 farklı tür olduğu düşünüldüğünde Pocket Snack’ler hayli geniş bir oynanış havuzunu bizlere sunabiliyor.

Snack World: The Dungeon Crawl renkli ve eğlenceli grafiklerine rağmen çocuklarınızı RPG oyunlarına alıştırabileceğiniz bir yapım değil. Öncelikle içerik bir çocuk için fazla yetişkin kaçıyor ve tüm sevimli karakter ögelerine rağmen, günün sonunda oynadığınız şey bir roguelike RPG. Ayrıca oyunda belli oranda argo kullanımı da olduğu için kapağındaki sevimli figürlere kanmamanız gerekiyor.

Açıkcası Snack World: The Dungeon Crawl son derece zekice tasarlanmış, biribirinden eğlenceli ve komik diyaloglara sahip, sonra derece sağlam bir Roguelike RPG oyunu. Eğer son günlerde Switch için yeni bir zindan bazlı oyun arıyorsanız Snack World: The Dungeon Crawl – Gold tam size göre.