Anasayfa Haber Koronavirüs Teşhisi İçin Yapay Zeka Kullanılıyor

Koronavirüs Teşhisi İçin Yapay Zeka Kullanılıyor

Koronavirüs Teşhisi Yapay Zeka

Tüm dünyayı korkutan koronavirüs salgınının teşhisi için yapay zeka tabanlı bir yazılım geliştirildi.

Infervision adlı Beijing merkezli bir girişim tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı yazılım, doktorların Wuhan şehrinde koronavirüs (Covid-19) teşhisi koymasına yardımcı oluyor. Wuhan Tongji Hastanesi ile gerçekleştirilen iş birliği ile geliştirilen yazılım, zatürre belirtileri arayarak virüsün tipik ve kısmi semptomlarını tespit etmeye yardımcı oluyor. Ekip halihazırda zatürre tespit eden modellere sahipken, salgının patlak vermesi ile birlikte modelleri koronavirüs zatürresine bakacak şekilde güncellemiş.

Modelin eğitilmesi için salgınlardan etkilenen 2.000 kişinin bilgisayarlı tomografi (CT) görüntüleri NVIDIA V100 GPU’lar kullanılarak analiz edildi. Yazılımın geliştirilmesi için yapay zeka destekli tıbbi görüntüleme ve genomikler için bir uygulama çerçevesi olan NVIDIA Clara kullanıldı. Çıkarım içinse modeller NVIDIA T4 GPU’lara aktarılmış.

Yazılım Çin’deki 34’ten fazla hastanede kullanılırken, ABD ve Avrupa’da da deneme sürecinde. Şimdiye kadarsa 32.000 potansiyel Covid-19 vakasının incelenmesine yardımcı olmuş. Yapay zeka tabanlı yazılımın birincil avantajı, hızlı teşhis ile hastaların hızlı bir şekilde triyaj edilmesine yardımcı olması. Yazılım aynı zamanda çapraz karşılaştırma ve çoklu muayeneler sırasında akciğerlerin gelişimini analiz etmede de başarılı olarak gösteriliyor.

İlginizi çekebilir: Plague Inc. Çin’de Yasaklandı