Anasayfa Haber Plague Inc. Çin’de Yasaklandı

Plague Inc. Çin’de Yasaklandı

İnsanlığı hastalıkla yok etme temalı oyun Plague Inc, Coronavirus’ün ortaya çıkması ile birlikte yeniden popüler hale geldi.

Plague Inc 2012 yılında yayımlanan, gerçek zamanlı bir strateji oyunu olmasına rağmen teması gündemle birebir örtüştüğü için son günlerde oyuncuların oldukça ilgisini çekti. Oyun senaryosu gereği, oyuncudan bir virüsü tedavisi bulunmadan evvel tüm dünyaya yaymasını istiyor. Bu yolla yayılan virüs insanlığın sonunu getiriyor ve oyuncu görevini tamamladığı için sanal ortamda ödül alıyor.

Coronavirus’ün ortaya çıkması ile beraber Plague Inc ile benzer bir hikaye taşıdığına inanıldı ve oyunun satışları neredeyse rekor kırdı. Geçtiğimiz günlerde Plague Inc kurucusu James Vaughan, insanlara benzer hastalık hikayesinin bir hayal ürünü olduğunu anlatmaya çalışsa da, pek başarılı olamadığı anlaşılıyor. Çünkü Çin, Plague Inc’ye kendi vatandaşlarının erişimini engelledi.  App Store üzerinden tamamen kaldırılan oyunun, neden kaldırıldığını merak edenler için hükumet uygulamada şöyle bir ibareye yer verdi, “Çin Siber Yönetimi tarafından belirlenen yasa dışı içeriği içermesi.”.

Her ne kadar kapsamlı bir açıklama yapılmamış olsa da, Çin’in verdiği tepkinin sebebini tahmin etmek zor değil. Öte taraftan Plague Inc’in geliştiricilerinden Ndemic Creations, durumun kontrolün dışında olduğunu ve ekibin oyunu Çinli oyunculara geri getirmenin bir yolunu bulmak üzere çalıştığını belirtti.

İlginizi çekebilir: Koronavirus, Plague Inc Oyununun Satışlarını Artırıyor