Anasayfa Haber Microsoft’un Yeni Avı: Necurs Bot Ağı

Microsoft’un Yeni Avı: Necurs Bot Ağı

Microsoft Necurs Bot Ağı

Microsoft en büyük spam e-posta ağlarından birisi olarak nitelendirdiği Necurs bot ağı karşısında önemli bir hamle yaptı.

Microsoft, 35 ülkeden iş ortakları ile dünyanın en büyük siber suç ağını sekteye uğratmak üzere atılan önemli adımları duyurdu. Necurs adlı bot ağının dünya çapında 9 milyon bilgisayara bulaştığı ve en büyük spam e-posta ağlarından birisi olduğu ifade ediliyor. Bot ağı 2 aylık periyotta 3.8 milyon spam e-posta üretmiş durumda.

Bot ağı tarafından kullanılan ve bir algoritma ile yeni alan adları üreten bir tekniği analiz eden Microsoft, sonraki 25 ayda 6 milyondan fazla alan adının yaratılabileceğini tahmin etmiş. Bundan hareketle dünya çapında kaydedilen alan adları raporlanmış ve gelecekteki saldırılara karşı engellenmeleri sağlanmış.

Microsoft bugünkü hamlenin 8 yıllık planlamanın bir sonucu olduğunun altını çiziyor. Şirket ve siber suç ile mücadele eden destekçileri Necurs bot ağını ilk kez 2012 yılında keşfetmiş. Ağın, 2014 yılında yetkililerin yok ettiği GameOver Zeus gibi zararlı yazılımları dağıttığı da bilgiler arasında. Ağın hisse senedi dolandırıcılıklarına, sahte farmasötik spam e-postalarına ve Rus partner dolandırıcılıklarına karıştığı paylaşılıyor. Ayrıca yetkililer, ağın Rusya merkezli siber suçlular tarafından işletildiğine inanıyor.

Microsoft, internet servis sağlayıcıları ile Necurs zararlı yazılımını müşterilerinin bilgisayarlarından kaldırmaya yardımcı olmak üzere çalışmalarını da sürdürüyor.

İlginizi çekebilir: Şirketlerin Üçte İkisi Siber Güvenlik Vakalarını Yetkililere Bildirmiyor