Anasayfa Haber iPhone 9, iOS 14 Kodlarında Gözüktü

iPhone 9, iOS 14 Kodlarında Gözüktü

Bu yıl kullanıma sunulacak iOS 14 üzerinde Apple’ın hazırlığında olduğu yeni aygıtlara ilişkin veriler bulundu.

Apple’ın bir dizi yeni ürün üzerinde çalıştığını biliyorduk. 9to5Mac tarafından iOS 14’te keşfedilen kodlara bakılırsa, Apple bu yıl için birkaç donanım lansmanı hazırlıyor. Bu sızıntılara göre bazı söylentiler doğrulanmış durumda zira iPad Pro, iPhone 9 ve Apple TV uzaktan kumandasına dair yeni bulgular ortaya çıktı.

iPhone 9

Yeni ürünler arasında en çok beklenen ise şüphesiz iPhone SE’nin yeni versiyonu iPhone 9 modeli. Bu telefon iPhone 8’e benzer şekilde büyük boyutlarda gelebilir. Bunun yanında Touch ID ve daha hızlı ödeme için Express Transit modu desteği de yer alacak.

Yeni iPhone şu anda doğrulama aşamasında ve yakında seri üretime girecek. Apple’ın bu akıllı telefon için başlangıç fiyatını 399 dolar olarak planladığı bildiriliyor.

iPad Pro

iPadOS 14 kodları, Apple’ın tabletleri için tam fare imleci desteği gibi bazı yeni özellikleri ortaya çıkardı. Yakında çıkacak olan iPad Pro, iPhone 11 Pro’ya benzer bir üçlü kamera sistemiyle gelecek. Bu da geniş açı, ultra geniş açı ve telefoto gibi kameralara yer verileceği anlamına geliyor. iPad Pro’ya eklenecek yeni bir sensör ile Apple’ın artırılmış gerçeklik tarafında yeni gelişmeler sunulacağı da diğer aktarılan bilgilerden.

Apple TV/Uzaktan Kumanda

Projeler arasında yeni bir Apple TV belirtisi var ancak iOS 14 kodları henüz bir prototip aşamasına işaret ediyor. Bununla birlikte yeni bir Apple TV uzaktan kumandası üzerinde çalışıldığı da belirtildi. Hangi özelliklere sahip olacağına dair bir kanıt ise henüz bulunmuyor. Siri Remote, birçok Apple TV kullanıcısı için bir tartışma konusu olmuştu.

Apple ayrıca Apple TV için yeni bir egzersiz uygulaması geliştiriyor. Bu uygulama kullanıcıların egzersiz rehberlerini indirmesine ve Apple Watch ile tam senkronizasyona olanak tanıyor. Apple Music entegrasyonu ile kullanıcılar, egzersizler sırasında kendi müziklerini dinleyebiliyor.

Apple’ın bu yıl düzenleyeceği WWDC etkinliğini iptal ettiğini, ancak tüm her şeyin dijital ortamda dünyaya aktarılacağını tekrar hatırlatalım.

İlginizi çekebilir: Apple, Mini LED Ekranlı Cihazlar İçin Hazırlıklara Başladı