Anasayfa Haber Akıllı Telefon Endüstrisi Tarihinin En Büyük Düşüşünü Yaşadı

Akıllı Telefon Endüstrisi Tarihinin En Büyük Düşüşünü Yaşadı

Yeni gelen raporlara göre akıllı telefon endüstrisi, geçtiğimiz yılın Şubat ayına göre %38 oranında düşüş yaşadı.

Koronavirüs salgını birçok ülke, şirket ve endüstriyi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Strategy Analytics’den gelen yeni bir rapora göre, akıllı telefon endüstrisi geçtiğimiz ay yere çakıldı. Koronavirüs durumununun daha da kötüleşmesiyle yakın bir zamanda iyileşme olasılığı ise ufukta görünmüyor. Geçtiğimiz yılın Şubat ayına bakıldığında 99.2 milyon adet sevkiyat yapıldığı görülüyor. Geçtiğimiz Şubat ayı ile karşılaştırıldığında ise %38 bir düşüş göstermiş ve sadece 61.8 milyon gönderim yapılmış.

Strategy Analytics’den Neil Mawston, Çin’de arz ve talebin düştüğünü, Asya’nın dört bir yanında gerileme yaşandığını ve dünyanın geri kalanında yavaşladığını söyledi. Analist Mawston, “Akıllı telefon endüstrisinin unutmak isteyeceği bir dönem.” diye ekliyor.

Strategy Analytics direktörü Linda Sui’ye göre, bazı Asya fabrikaları telefon üretemedi, tüketiciler yeni cihazlar satın almak için perakende mağazaları ziyaret edemedi veya etmek istemedi.

Rapor aslına bakılırsa, bu ayın başlarında Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi’nden (CAICT) gelen bilgileri yansıtıyor. Bu rapora göre, Çin’de akıllı telefon satışları Şubat ayında yaklaşık yüzde 55 düştü.

Kıdemli analist Yiwen Wu, Çin’deki toparlanma belirtilerine rağmen, küresel akıllı telefon gönderilerinin Mart 2020 boyunca zayıf kalmasını beklediklerini kaydetti. Analist, çevrimiçi indirimli satışların veya akıllı saatler gibi diğer aksesuarlarla birlikte gelen indirimlerin bir seçenek olabileceğini söylüyor.

Ancak Apple, bu konuyla ilgili tamamen farklı bir yaklaşım benimsiyor. Şirket, mümkün olduğunca çok satışı teşvik etmek yerine çevrimiçi mağazalardan alınabilecek cihaz sayısına kısıtlama getiriyor. Apple, stok sıkıntısı ile başa çıkmak için böyle bir yol tercih etmiş gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir: Google, Koronavirüs Salgını için Web Sitesi Yayınladı