Anasayfa Haber Samsung, Kablosuz TWS Cihazlar İçin Yeni Güç Yönetim Yongası Geliştirdi

Samsung, Kablosuz TWS Cihazlar İçin Yeni Güç Yönetim Yongası Geliştirdi

Samsung MUA01 MUB01

Samsung, MUA01 ve MUB01 ile Gerçek Kablosuz Stereo (TWS) cihazlar için önemli bir ilerleme sağlıyor.

Samsung dünyada ilk kez Gerçek Kablosuz Stereo (TWS) cihazlar için özel olarak tasarlanmış MUA01 ve MUB01 adlı hepsi bir arada güç yönetimi bütünleşik devrelerini (PMIC) duyurdu. Şarj kutusu ve kulaklıklar için geliştirilen MUA01 ve MUB01, 10 farklı bileşeninin bütünleştirilmesinden meydana geliyor.

Önceki nesle kıyasla yarıdan daha az alana ihtiyaç duyan devreler, tasarımda yaratıcılığın yanı sıra daha uzun kullanım süreleri için daha büyük bataryalar için de olanak sağlanmış oluyor. MUA01 çipi aynı zamanda hem kablolu hem de kablosuz şarjı tek bir yongada destekleyen endüstrinin ilk çözümü. MUB01 ise Kablosuz Güç Konsorsiyumu (WPC)’nun en yeni kablosuz güç aktarım arayüzü standardı olan Qi 1.2.4 için destek veriyor. Ayrıca, verimli güç yönetimi için oldukça etkili bir anahtarlama şarj dinamosu da bütünleşik durumda. MUA01 bir mikro denetleyici birimine ve içine gömülü flaşa sahip. Bunlar da birden fazla uygulamada destek için ürün yazılımını değiştirme esnekliği sunabiliyor. Güç hattı iletişimi (PLC) desteği ile yeni PMIC’ler şarj pimleri üzerinden birbirleriyle iletişim de kurabiliyor. Böylece şarj kutusunun ve kulaklıkların pil seviyeleri ile kulaklıkların kutuya takılıp takılmadığı gibi önemli bilgilerin paylaşımı mümkün oluyor.

Seri üretimine başlanan MUA01 ve MUB01, yeni duyurulan Samsung Galaxy Buds+ TWS kulaklıklarda kendisine yer bulmuş durumda. Bu ürünün tek şarjla 22 saat müzik çalabildiğinin de altını çizelim.

İlginizi çekebilir: Samsung, 16 GB LPDDR5 DRAM Üretimine Başlıyor