Anasayfa Haber KoronaVirüs ile Savaşan Folding@home Artık 7 Süper Bilgisayardan Daha Güçlü

KoronaVirüs ile Savaşan Folding@home Artık 7 Süper Bilgisayardan Daha Güçlü

Birçok hastalığın yanında COVID-19 için mücadeleye başlayan Folding@home projesi, 470 petaFLOPS işlem gücüne ulaştı.

Folding@home, çeşitli hastalıklarla mücadele amacıyla üzerinde çalışılan bilgi işlem projelerinden birisi. Yetkililer, 10 Mart’ta COVID-19 araştırmasına yardımcı olmak için GPU ağından yararlanmanın yolları üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ardından bu projeye tüm dünya üzerinde büyük bir destek geldi. NVIDIA, GPU kullanıcılarını bu projeye davet etmişti ve biz de Folding@home hakkındaki detayları haberimizde aktarmıştık.

Boşta bekleyen CPU ve GPU gücünü bağışlayabildiğiniz bu proje, insanların el ele vermesiyle muazzam bir sonuç elde etti. Folding@home müdürü Greg Bowman, ağın yaklaşık 470 petaFLOPS güce ulaştığını açıkladı. Dünya üzerindeki insanların desteği ile, bu proje dünyanın en iyi 7 süper bilgisayarında bulunandan daha fazla bilgi işlem gücüne sahip hale geldi. Bir diğer deyişle dünyanın en güçlü süper bilgisayarı Summit’in ulaşabildiği güç ikiye katlandı.

Son birkaç gün içinde artan bağışçı sayısı nedeniyle hizmette küçük aksamalar yaşandı. Sonrasında ise bilgi işlem hizmeti şu anda tam olarak çalışıyor. Bu konuda bağış yaparken Alzheimer, Huntington veya Parkinson gibi birçok farklı projeyi seçebilirsiniz. Ayrıca günümüzde yayılmaya devam eden COVID-19 salgını için de projeler yer alıyor.

Folding@home Resmi Web Sayfası

İlginizi çekebilir: NVIDIA, PC Kullanıcılarını Koronavirüs ile Savaşa Çağırdı