Anasayfa Haber NVIDIA, PC Kullanıcılarını Koronavirüs ile Savaşa Çağırdı

NVIDIA, PC Kullanıcılarını Koronavirüs ile Savaşa Çağırdı

Yalnızca ekran kartınızı kullanarak Koronavirüs ve birçok farklı hastalığa destek olmak istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit.

Kullanıcılar, ekran kartlarını genel olarak oyun oynamak ve bazı yaratıcı işlerde kullanıyorlar. Tabii ki PC’lerimizdeki GPU’ları her dakika aktif olarak kullanmıyoruz ve çoğunlukla boşta çalışıyorlar. NVIDIA, kullandığımız ekran kartlarının gücünü Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili çalışmalar yürüten Folding@home projesine katkıda bulunmak için kullanmaya davet ediyor.

Folding@home Nedir?

Organizatörleri, resmi web sitesinde “protein katlanması, hesaplamalı ilaç tasarımı ve diğer moleküler dinamik türlerini simüle eden hastalık araştırmaları için dağıtılmış bir bilgi işlem projesi” olarak tanımlıyor.

Nasıl Katkıda Bulunabilirim?

Siz de kanser, ALS, Parkinson, Huntington, Influenza ve diğer birçok hastalığın tedavisini bulmaya yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken ise projenin uygulamasını indirip arka planda çalışmasına izin vermek.

Proje, 10 Mart’ta COVID-19 araştırmasına yardımcı olmak için GPU ağından yararlanmanın yolları üzerinde çalışmaya başladı. İki gün sonrasında PCMasterRace yaratıcısı “PEDRO19” Reddit kullanıcılarını, Folding@home’un COVID-19 projelerine katkıda bulunmaya teşvik etti. NVIDIA daha sonrasında bu çabalara destek verdi ve bir paylaşımda bulundu.

“PC Oyuncuları, bu GPU’ları çalıştıralım. Bu projeye ve destek veren arkadaşlara katılalım. COVID-19 ile mücadele için kullanılmayan GPU hesaplama gücünüzü bağışlayabilirsiniz.”

Yazılım belirli bir miktarda güç kullanacak şekilde veya yalnızca sistem boştayken çalışacak şekilde özelleştirilebiliyor. Projenin resmi web sitesine ve indirme bağlantılarına buraya tıklayarak ulaşmanız mümkün.

Şu anda mevcut olan GPU projeleri:

  • 11741: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19-virüse neden olan)
  • 11746: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19-virüse neden olan)
  • 11742: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19-virüse neden olan)
  • 11743: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19-virüse neden olan)
  • 11744: Coronavirus SARS-CoV (SARS-virüse neden olan)
  • 11745: Coronavirus SARS-CoV (SARS-virüse neden olan)

İlginizi çekebilir: GPU Teknoloji Konferansı (GTC 2020) Çevrimiçi Düzenlenecek