Anasayfa Haber Samsung, 10nm EUV DRAM Üretimine Geçiyor: DDR5 Yolda

Samsung, 10nm EUV DRAM Üretimine Geçiyor: DDR5 Yolda

Samsung, 10nm EUV tabanlı DRAM’lerin yanı sıra, önümüzdeki yıl DDR5 seri üretimine geçmeyi planlıyor.

Samsung Electronics, endüstrinin ilk 10nm sınıfı (D1x) DDR4 EUV teknolojisi ile üretilen bir milyon DRAM modülünü başarıyla gönderdiğini duyurdu. Şirket bunun üst seviye PC, mobil, kurumsal ve veri merkezi sistemlerinde kullanılacak yeni nesil ürünlerde EUV sürecinin kapısını aralayacağını iddia ediyor. Teknoloji devi, DRAM ölçeklemesindeki zorlukları aşmak için EUV sürecini benimsemiş gibi görünüyor.

EUV (Extreme Ultraviolet Lithography), günümüzün geleneksel litografik yöntemlerinden ayrışıyor. Bu yöntemde çok daha kısa dalga boyuna sahip aşırı ultraviyole ışık kullanılıyor. Bu, çok daha küçük elektronik parçaların oluşturulmasına olanak tanıyor ve üretimde verimi artırıyor.

Samsung Electronics DRAM Ürün ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Jung-bae Lee şu sözlere yer verdi:

“Yeni EUV tabanlı DRAM’ımızın üretimi ile, küresel BT müşterilerimizi desteklemek için devrim niteliğinde DRAM çözümleri sağlama konusundaki kararlılığımızı gösteriyoruz. Bu büyük gelişme, üstün bellek piyasası için en son süreç teknolojilerinin ve yeni nesil bellek ürünlerinin zamanında geliştirilmesi yoluyla küresel BT inovasyonuna nasıl katkıda bulunacağımızın altını çiziyor.”

Bunun yanında Samsung, gelecek yıl aşırı ultraviyole litografiden (EUV) yararlanacak bir üretim teknolojisi kullanarak DDR5 ve LPDDR5 belleklerin seri üretimine başlayacak. Samsung, EUV DDR5 ile eski D1x Wafer’lara kıyasla 12 inç D1a Wafer’larda üretim verimliliğinin iki katına çıkacağını tahmin ediyor.

Şirket, DDR5’in neler sunacağına dair ayrıntıya girmedi. Önümüzdeki yıl gelişmiş DDR5 RAM’lerin üretimine başlanacak ancak son tüketicilerin PC’de DDR5’e geçişi 2022 yılını rahatlıkla bulacaktır.

Ayrıca, yeni nesil DRAM’a yönelik artan talebi karşılamak için yılın ikinci yarısında Güney Kore’nin Pyeongtaek şehrinde ikinci bir yarı iletken üretim hattı hayata geçirilecek.

İlginizi çekebilir: Coronavirüs, DRAM ve NAND Üretim Kaynaklarını Etkilemedi