Anasayfa Haber Vulkan API İçin Ray Tracing Desteği

Vulkan API İçin Ray Tracing Desteği

Vulkan, AMD Ray Tracing

Açık kaynak olarak yayınlanan yeni Vulkan Ray Tracing API ile daha çok oyun ve uygulama ışın izleme desteğine kavuşacak. Tüm GPU devleri bu projeyi tam anlamıyla destekliyor.

Khronos Group, NVIDIA RTX standardına dayanan Vulkan API için en son ışın izleme uzantılarını piyasaya sundu. Vulkan API için ışın izleme desteğinin açılması, Ray Tracing için endüstrinin ilk açık kaynak, çapraz sağlayıcı ve çapraz platform standardı haline gelmesini sağlıyor.

Khronos Group’a göre Vulkan Ray Tracing, NVIDIA’nın kendi ışın izleme uzantıları üzerine inşa edildi. Sunumda, geri bildirimler için geçici uzantıların halka açık hale geldiğini ve ilk beta geliştirici sürücülerinin gönderildiği belirtildi. Aslında NVIDIA yeni Vulkan API’sını tam olarak destekliyor ve Beta Linux sürücüleri de gönderiliyor olacak.

Tüm şirketler, hızlandırılmış ışın izleme için yeni açık standardı memnuniyetle karşıladı ve destekleyici açıklamalar yaptı.

Andrej Zdravkovic, AMD yazılım geliştirme kıdemli başkan yardımcısı

“Vulkan’da ışın izlemenin standartlaştırılması, ışın izlemeyi çok çeşitli cihazlarda kullanılabilir hale getirmenin yanı sıra geliştiricilerin bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanmalarını sağlamak için önemli bir adımdır. AMD, bu uzantıdaki tüm önemli özelliklere destek sağlamayı amaçlıyor. Işın gölgeleme, ışın sorguları ve CPU hızlandırma yapı yönetimi dahil Vulkan Ray Tracing uygulamasından mükemmel performans elde etmek için geliştiricilerle birlikte çalışacağız. Bu çabalar, son kullanıcılara AMD Radeon GPU’lar üzerinde daha çarpıcı grafikler sunmamıza yardımcı olacak.”

Joshua Barczak, Intel grafik yazılımı mimarı

“Intel Xe mimarisi yol haritası, donanım hızlandırmalı ışın izleme desteği içeriyor ve Vulkan’a tam destek sağlamak için Khronos ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz,”

Morgan McGuire, NVIDIA araştırma direktörü

“NVIDIA bugün Vulkan’daki geçici standart ışın izleme işlevselliğini destekleyerek beta sürücüleri yayınlıyor. Hızlandırılmış ışın izlemesini Vulkan çapraz platformuna getiren açık standart API, her yerde gerçek zamanlı oyunlar ve uygulamalar için en yüksek görsel gerçekçilik kalitesinin sağlanmasına yönelik önemli bir adımdır.”

İlginizi çekebilir: NVIDIA, GPU Teknoloji Konferansı Duyurularını Erteledi