Anasayfa Haber App Store, 20 Yeni Ülkeye Ayak Basıyor

App Store, 20 Yeni Ülkeye Ayak Basıyor

20 yeni ülkeden geliştiriciler, App Store ve Apple ürünleri için yazılımlar ortaya çıkarmaya başlayacak.

App Store Temmuz 2008’de açıldığında dijital mağazada sadece 500 uygulama yer alıyordu. O zamandan beri mağaza milyonlarca uygulama içerecek şekilde büyüyerek, her hafta yarım milyardan fazla ziyaretçiyi ağırlamaya başladı. Apple şimdi App Store’un 20 yeni ülkeye yayıldığını duyurdu.

Şirket, 23 Mart’ta App Store’a erişilebilecek ülke veya bölge sayısını daha da artırmayı planladığını belirtti. Artık 20 yeni ülkedeki geliştiriciler, App Store için yeni uygulamalar yaratma imkanına sahip olacak. Ayrıca Apple’ın macOS, tvOS, watchOS, iOS ve iPadOS platformlarında tek seferde uygulamaların ve uygulama içi öğelerin satılabilirliği sağlanacak.

Apple, uygulamalarını yeni ülkeler için kullanılabilir hale getirmek isteyen geliştiricilerin 10 Nisan 2020’den önce güncellenmiş bir Program Lisans Anlaşması imzalamaları gerektiğini söyledi.

Güncellenen geliştirici anlaşmasına göre yeni ülkeler arasına Afganistan, Bosna-Hersek, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Gabon, Gürcistan, Irak, Kosova, Libya, Maldivler, Karadağ, Fas, Myanmar, Nauru, Ruanda, Sırbistan, Tonga, Vanuatu ve Zambiya katıldı.

Apple’ın mağazası duyurudan önce 155 ülke ve bölgede kullanıma sunuluyordu. Böylece bu sayı 175’e çıkmış oldu. Apple ayrıca, dijital mağazasının şu ana kadar “yalnızca uygulama satışlarından ve uygulama içi satın alımlardan 155 milyar dolarlık geliştirici kazancı” elde ettiğini paylaştı.

İlginizi çekebilir: iOS 13.4 ve iPadOS 13.4 Güncellemesi Çıktı