Anasayfa Haber Apple, Face ID Özelliğini iMac ve MacBook Pro’ya Getirmeyi Planlıyor

Apple, Face ID Özelliğini iMac ve MacBook Pro’ya Getirmeyi Planlıyor

Yeni yapılan patent başvurusu ile MacBook ve iMac’ler için Face ID desteğinin kapıları aralanıyor olabilir.

Apple, Face ID biyometrik kimlik doğrulama sistemini ilk olarak iPhone’lara getirmişti. Akabinde ise firma bu özelliği iPad’lerinde kullanmaya başladı. Face ID, yüzünüzün haritasını doğru şekilde taramak için gelişmiş teknolojilerle donatılan bir kimlik doğrulama sistemi.

Daha önce bazı söylentiler yayıldı ve Apple’ın Face ID desteğini daha fazla cihazda kullanacağı söyleniyordu. Tüm bunlar söylenti olsada yeni yapılan bir patent başvurusu, bu özelliğin MacBook’lara geleceğini doğrular nitelikte. Patent başvurusunun içeriğine ve kullanılan tüm terimlere bakıldığında, özelliğin dizüstü bilgisayarlara ve devamında Mac’lere gelebileceği öne sürülüyor.

Bazı kısa bilgiler, MacBook’lardaki bu Face ID’nin bir çentik tasarımı ile geleceğine işaret ediyor. Ancak bu tasarım iPhone’larda göründüğü gibi değil.

Apple, Face ID modülünün “ekran katmanı ile bitişik olarak yerleştirilebilecek bir şekilde” veya ekranın üzerinde bir bölümde olmasını istiyor. Bununla birlikte patent metni keskin bir şekilde bir dizüstü bilgisayarla ilgiliyken, içindeki tek bir çizim iMac tarzı bir kasada kullanılan Face ID çentik tasarımını göstermekte.

Patent başvurusu yapmak, bir ürünün doğrudan piyasaya sürüleceğinin kanıtı değil. Ancak Apple, sürekli olarak bunları hayata geçirmek için birçok farklı uygulamanın yollarını araştırıyor. Bunun yanında Apple’ın yeni özellikleri geliştirmesi, bunları diğer cihazlarında kullanması ve genel yol haritasına baktığımızda Face ID’nin Mac’e gelmesini beklemememiz gayet doğal.

Patent üzerinde dördü Paul X. Wang, Keith J. Hendren, Adam T. Garelli ve Dinesh C. Mathew olmak üzere toplamda 6 yaratıcının payı olduğu da diğer bilgiler arasında.

İlginizi çekebilir: Apple, Mini LED Ekranlı Cihazlar İçin Hazırlıklara Başladı