Anasayfa Haber Star Trek: Voyager Yapay Zeka İle 4K Restorasyon Geçirdi

Star Trek: Voyager Yapay Zeka İle 4K Restorasyon Geçirdi

Star Trek: Voyager Yapay Zeka 4K

Video yapay zeka programı Gigapixel AI ile Star Trek: Voyager bölümleri 4K restorasyondan geçirildi.

1995 yapımı Star Trek: Voyager üçüncü parti bir 4K restorasyon alarak günümüz ekranlarına ayak uydurdu. Billy Richard adlı bir YouTube kullanıcısı, Topaz Labs tarafından geliştirilen video yapay zeka programı Gigapixel AI kullanarak bu restorasyonları gerçekleştirmiş durumda. Şimdiye kadarsa dizinin 5 bölümünde bu işlem uygulanmış. Restorasyonun ne kadar başarılı olduğu ise Star Trek: Voyager 6. Sezon 4. Bölüm Tinker Tenor Doctor Spy’dan kısa bir video ile gözler önüne seriliyor.

Gigapixel AI ile gerçekleştirilen 4K restorasyon için DVD kaynağının kullanıldığı belirtiliyor. Aşağıdaki videonun tam bölümü içinse kaynak görüntünün üzerinde 3 defa işlem yapılmış. Bunun oldukça zaman gerektiren ve pahalı bir süreç olduğunun da altı çiziliyor. İşlem için yaklaşık 6 saat harcandığı da bilgiler arasında.

Billy Richard şimdilik kanalına birkaç adet örnek kısa video yüklemiş ve Gigapixel tam sürümü için para biriktirdiğini ifade ediyor. 4K dönüştürdüğü videolar için herhangi bir bağlantı da vermiş değil. Öte yandan, CBS ve Paramount cephesinden bununla ilgili bir hamle yapılacak mı o da merak konusu.

İlginizi çekebilir: Control, Işın İzleme Desteği ile GeForce Now’a Eklendi