Anasayfa Haber iPhone X’da Windows 10 Çalıştırıldı

iPhone X’da Windows 10 Çalıştırıldı

Geliştirilen UTM uygulaması ile iPhone akıllı telefonda Windows 10 işletim sistemi çalıştırıldı.

Sanal makineler (Virtual Machine), işletim sistemleri veya uygulamaları farklı sistemlerde çalıştırabildiğimiz yazılım uyarlamalarıdır. Buna en basitinden Windows 10 içerisindeki bir pencerede çalıştırılan farklı bir işletim sistemini örnek gösterebiliriz. Sanal bir makine ile tamamen farklı bir işletim sistemi kullanabilir ve bu işletim sistemindeki uygulamaları çalıştırabilirsiniz.

Sanal makineler masaüstünde yaygın olarak kullanılıyor, ancak bir iPhone’da sanal işletim sistemleri çalıştırmak için UTM’den daha iyi bir yol yok. UTM, Apple telefonunuzun içinde tam teşekküllü bir sanal Windows 10 işletim sistemi çalıştırmanıza izin veren bir sanal makine. Yaratıcılar, UTM’nin iPhone veya iPad’inizde Windows ve Linux işletim sistemlerini çalıştırabileceğini belirtiyor. Bazı kullanıcılar ise iPhone X üzerinde Windows 10 çalıştırmayı denedi ve başarılı oldu.

Mobil donanımda çalışan bir sanal makine için bu uygulama gayet başarılı çalışıyor. Geliştiriciler gerçekten harika bir iş çıkarmış olsa da performans konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil. Keza dosya gezgini ve ayarlar gibi temel uygulamaları açmak 20 saniyeden fazla sürebiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=kizvlapX064&feature=youtu.be

Bu sanal makine uygulamasında jailbreak ve korsanlık gibi bir durum söz konusu değil. Windows 10 Sanal Makine’yi önyükleme ile başlatmak ise yaklaşık 20 dakika sürüyor. iPhone X, dosya gezgini ve ayarların yanı sıra Microsoft Office uygulamaları ve Paint’i bile açıp çalıştırabiliyor. Elbette tahmin edeceğiniz üzere sürekli kullanımda olumlu bir deneyim yaşatmayacaktır.

İlginizi çekebilir: 2020 iPhone SE, Apple Store’da Ortaya Çıktı