Anasayfa Haber Apple, Sağlık Çalışanları İçin Koruyucu Maske Üretmeye Başladı

Apple, Sağlık Çalışanları İçin Koruyucu Maske Üretmeye Başladı

Tim Cook, tüm şirket birimlerinin koruyucu maskeler tasarlamak, üretmek ve tedarik etmek amacıyla çalıştığını açıkladı. Bu süreçte haftada 1 milyondan fazla maske üretilecek.

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında neler yaptığını anlatan bir video yayınladı. Cook, Apple’ın tedarik zincirleri yardımıyla 20 milyondan fazla maske gönderdiğini ve ihtiyaç duyan hükumetler ile birlikte çalışmaya devam ettiklerini söylüyor.

CEO, videosunda ürettikleri koruyucu maskelerden birini göstererek, sağlık çalışanları için yüz maskeleri üretmek amacıyla şirkette bulunan tasarımcıların, mühendislerin, ambalaj ekiplerinin, tedarikçilerin ve diğer tüm birimlerin bir araya gelerek çalıştığını belirtiyor.

 

Apple bu haftanın sonuna kadar bir milyon yüz maskesi üretecek ve bundan sonraki süreçte her hafta bir milyondan fazla maske göndermeyi planlıyor. Cook, şirketin “bunların en acil şekilde ihtiyaç duyulan yerlere götürülmesi için” çalıştığının altını çiziyor.

Üretilen 100 adet koruyucu maske tek bir kutu içinde paketlenebiliyor ve 2 dakika içinde monte edilebiliyor. İlk sevkıyat ise geçtiğimiz hafta Santa Clara Vadisi’ndeki Kaiser hastane tesislerine teslim edildi. Buradaki doktorlardan gelen geri bildirimler ise “çok olumlu” oldu. Apple bununla birlikte maskelerin dağıtımını ABD’nin ötesine hızla taşımayı planlıyor.

Tim Cook video mesajını sonlandırırken “insanlardan evde kalmalarını” istedi.

İlginizi çekebilir: Koronavirüs Akıllı Telefon Satışlarını Nasıl Etkiledi?