Anasayfa Haber Huawei Mate Xs Türkiye Fiyatı Açıklandı

Huawei Mate Xs Türkiye Fiyatı Açıklandı

Huawei Mate Xs Türkiye fiyatı

Katlanabilir ekranıyla dikkat çeken Huawei Mate Xs’in dudak uçuklatan Türkiye fiyatı açıklandı.

Şubat ayında düzenlenen lansman ile beraber resmi olarak tanıtılan Huawei Mate Xs’in 2.499 Euro’luk fiyat etiketiyle satışa sunulacağı açıklanmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından şimdi de merakla beklenilen Huawei Mate Xs Türkiye fiyatı açıklandı.

Huawei Mate Xs Türkiye Fiyatı

Bugün itibariyle Huawei’nin internet sitesi üzerinden resmi olarak satışa sunulan Mate Xs’in 29.999 TL’lik etiket fiyatına ev sahipliği yaptığını görmekteyiz. Türkiye pazarında satışa sunulan en pahalı akıllı telefonlardan biri olarak karşımıza çıkan Mate Xs’in 8 GB RAM’a ve 512 GB dahili hafızaya ev sahipliği yaptığını görmekteyiz. Peki, 29.999 TL’lik fiyat etiketine sahip olan Huawei Mate Xs özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Dilerseniz, Mate Xs’in özelliklerini de hızlıca hatırlayalım.

Huawei Mate Xs Türkiye fiyatı

Huawei Mate XS Özellikleri

Geçtiğimiz yıl kullanıcıların karşısına Mate X modeliyle çıkan Huawei, şimdi de küresel olarak satışa sunulacak olan Huawei Mate Xs modelini tanıttı. Tablet formundayken toplamda 8 inç büyüklüğe sahip olan Mate Xs’in telefon formantındayken 6.6 inçlik bir ekrana sabitlendiğini görmekteyiz. Bunun dışında arka yüzeyde 6.38 inçlik ikincil bir ekrana ev sahipliği yapan katlanabilir telefon, tasarım açısından genel anlamda geçtiğimiz yıl duyurulan Mate X modelini anımsatsa da dayanıklı ekran özellikleri ile ön plana çıkmayı başarıyor.

Huawei Mate Xs, daha önceden belirtildiği gibi 5G destekli Kirin 990 işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemciye ise 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı eşlik ediyor. Sahip olduğu bu donanım özellikleri ile kullanıcılara gayet yeterli bir performans vadeden Huawei, kamera kısmında da iddialı duruşunu sergilemeye devam ediyor.

Kamera kısmında ise  bizleri 40 MP çözünürlüklü ana kamera, 20 MP geniş açılı kamera, 8 MP telefoto lensi ve ToF sensörü karşılıyor. Cihazın ön tarafına herhangi bir kamera kurulumuna yer verilmiyor.

Huawei Mate XS’in Diğer Özellikleri

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunun ön plana çıkan özelliklerinden biri ise batarya ve hızlı şarj desteği olarak karşımıza çıkıyor. Bu kısımdaysa 4.500mAh boyutundaki bir bataryaya sahip olan Mate Xs, aynı zamanda 55W’lık hızlı şarj desteğine de ev sahipliği yapıyor.

Huawei Mate Xs Teknik Özellikleri

  • Boyutlar: 161.3 x 78.5 / 146.2 x 11 / 5.4 mm (kapalı / açık)
  • Ekran Boyutları: Tablet formundayken 8 inç, telefon formatındayken 6.6 inçlik ekran boyutuna sabitleniyor.  2480 x 1148 çözünürlüklü OLED ekran paneli
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama: 512 GB
  • İşlemci: 5G destekli Kirin 990
  • Kameralar: 40MP (ana) + 16MP (geniş)+ 8MP (telefoto) + ToF sensörü
  • Batarya: 55W hızlı şarj destekli 4.500 mAh boyutundaki batarya
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı EMUI 10

İlginizi Çekebilir: TCL 10 Serisi Fiyat ve Özellikleri