Anasayfa Haber Ryzen 4000 Masaüstü İşlemciler Eylül’de Gelebilir

Ryzen 4000 Masaüstü İşlemciler Eylül’de Gelebilir

Anakart üreticilerinin kaynak gösterildiği raporda, Ryzen 4000 serisi Vermeer işlemcilerin ve Intel 10. nesil işlemcilerin çıkış tarihi paylaşıldı.

AMD, dizüstü bilgisayarlar için Ryzen 4000 mobil işlemcilerini zaten tanıtmıştı. Sırada ise masaüstü işlemciler bulunuyor. DigiTimes, “anakart üreticilerinden gelen” kaynaklara dayanarak CPU’ların bu yıl geleceğini söylüyor.

DigiTimes’ın kaynakları, AMD’nin Ryzen 4000 serisi masaüstü işlemcileri Computex’te tanıtmayı planladığını söyledi. Computex organizasyonu Mayıs ayında düzenlenecekti lakin pandemi nedeniyle Eylül ayına ertelenmişti. Computex 2020’nin 28 Eylül’de başlayıp 30 Eylül’de sona ermesi planlanıyor.

Kaynaklar, salgının ilerleyişine bağlı olarak Vermeer kod adlı yeni CPU’ların Ağustos veya Eylül ayında duyurulacağını iddia ediyor. Vermeer’in AMD’nin yeni nesil Zen 3 mikro mimarisinden faydalanmasını bekliyoruz. AMD’nin TSMC ile olan ilişkisi göz önüne alındığında, yonga üreticisi muhtemelen dökümhanenin bu yongalar için üretim yeteneklerinden yararlanmaya devam edecek. Ancak bu sefer TSMC’nin geliştirilmiş 7nm (EUV) üretim teknolojisi kullanılabilir.

Henüz onaylanmasa da 7nm yongaların mevcut AM4 soket yapısıyla uyumlu olmasına kesin gözüyle bakıyoruz. Bu seri ile birlikte yeni 600 serisi anakartlar da tanıtılacak. Ryzen 4000 serisi, geçmiş nesillerde olduğu gibi önceki yonga setleri ile uyumluluk sağlayacaktır.

Daha önce Zen 3 mimarili Ryzen 4000’in Ekim ayında çıkış yapabileceğini duymuştuk. Yani bu seri muhtemelen Eylül-Ekim aylarında görücüye çıkacak.

Intel 10. Nesil Comet Lake Masaüstü Çıkış Tarihi

DigiTimes’ın kaynakları ayrıca, Intel’in 10. nesil Comet Lake-S masaüstü işlemcilerini ve ilgili 400 serisi yonga setlerini “Nisan sonunda” açıklayacağının altını çiziyor. Bu da bizim daha önceki 30 Nisan tarihli duyumlarımız ile tam olarak örtüşüyor.

Anakart dağıtımının ise iki aşamada gerçekleştirileceği bildiriliyor. DigiTimes, üst düzey Z490 anakartların Mayıs ortasında gelmesi planlanırken, daha uygun bütçeli H470 ve B460 serisinin Mayıs sonuna sarkacağını söyledi.

İlginizi çekebilir;

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version