Anasayfa Haber Hataları Gideren macOS Catalina 10.15.4 Güncellemesi Çıktı

Hataları Gideren macOS Catalina 10.15.4 Güncellemesi Çıktı

Yeni macOS Catalina 10.15.4 güncellemesi ile yaşanan çeşitli hatalar düzeltildi.

Apple, güncel yazılım çalıştıran cihazların daha eski cihazlarla FaceTime çağrılarına katılmasını engelleyen bir hatayı düzeltmek için iPadOS ve iOS güncellemelerini yayınlamıştı. Şimdi ise macOS ve watchOS için de aynı hatalar düzeltiliyor ancak macOS güncellemesi bazı ek düzeltmeler de içeriyor.

Apple, macOS Catalina 10.15.4 güncellemesini “ek güncelleme” olarak nitelendirdi. Bu güncellemede Office 365 kullanıcılarının parolalarını tekrar girmelerini isteyen bir sorun giderildi. Ayrıca 2020 MacBook Air’in bazı harici ekranların bağlantısını keserken çalışmayı durdurmasına neden olabilecek sorunlar gideriliyor. Ek olarak USB-C bağlantı noktalarının çalışmasını engelleyen bir sorun da çözüldü.

macOS Sürüm Notları

  • ‌MacOS Catalina‌ 10.15.4 çalıştıran Mac bilgisayarların iOS 9.3.6 ile önceki sürümler veya OS X El Capitan 10.11.6 ile birlikte önceki sürümleri çalıştıran ‌FaceTime‌ çağrılarına katılamaması sorunu giderildi.
  • Office 365 hesabı için sürekli olarak parola istenmesi hatası giderildi.
  • MacBook Air‌’in (Retina, 13 inç, 2020) Setup Assistant’ta askıda kalmasına ve 4K/5K harici ekranın bağlantısını keserken/yeniden bağlarken yaşanan hatalar giderildi.
  • Mac’de bir USB-C bağlantı noktasının yanıt vermemesine neden olan sorun çözüldü.

Güncellemeyi Sistem Tercihleri altından yapabilirsiniz. Elle kurmak isterseniz de bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

watchOS 6.2.1 Değişiklikleri

  • ‌WatchOS 6.2 çalıştıran cihazların iOS 9.3.6 ile önceki sürümler veya OS X El Capitan 10.11.6 ile birlikte önceki sürümleri çalıştıran ‌FaceTime‌ çağrılarına katılamaması sorunu giderildi.