Anasayfa Haber Jeff Bezos, Bir Kez Daha Dünyanın En Zengin Kişisi

Jeff Bezos, Bir Kez Daha Dünyanın En Zengin Kişisi

Forbes, 18 Mart tarihinde dünyanın en zengin kişilerinden oluşan listesini paylaştı. Bezos, listenin tepesinde.

Forbes, düzenli olarak dünya milyarderlerinin bir listesini hazırlıyor ve yayınlıyor. Şirket güncel listesini 18 Mart tarihinde tamamladı. Listenin lideri değişmese de genel verilerde önemli değişikler bulunuyor.

Koronavirüs salgını küresel hisse senedi piyasalarını çok büyük oranda etkiledi ve kısa sürede bazı ‘servetler’ eridi diyebiliriz. Liste orijinal olarak derlendiğinde milyarder sayısı geçen yıla göre 58 ve 12 gün öncesine göre 226 azaldı. Genel bütçeye bakıldığında milyarderlerin %51’inde durum daha kötüye gitti. Kolektif net değerleri ise 2019’dan bu yana yaklaşık 700 milyar dolar düştü.

Amazon kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, hatırlayacağınız üzere eski karısı MacKenzie Bezos’a boşanma anlaşmasının bir parçası olarak 36 milyar dolarlık Amazon hisse senedi vermişti. Bezos, buna rağmen listenin başında kendine yer buldu ve net serveti 113 milyar dolar olarak hesaplandı.

Gates İkinci Sırada

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates ise gümüş madalyayı 98 milyar dolar ile aldı. Teknoloji alanından devam edersek beşinci sırada Oracle kurucu ortağı Larry Ellison var. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ise 54.6 milyar dolar ile yedinci sırada yer aldı.

Liste bugün hesaplanmış olsaydı durum tamamen farklı olabilirdi. Zira salgın son günlerde etkisini daha da artırdı ve dengeleri değiştirdi. Bu bağlamda kimi sektörlerin eli kolu bağlanmışken kimi sektörler için işler o kadar da kötü değil.