Anasayfa Haber Galaxy S21, OIS Destekli Selfie Kamerasıyla Gelebilir

Galaxy S21, OIS Destekli Selfie Kamerasıyla Gelebilir

Samsung, önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen Galaxy S21 için OIS destekli ekran altı selfie kamerasını test ediyor.

Samsung’un Galaxy S20 serisini tanıtımından henüz birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen, Galaxy S21 adıyla beklenen yeni amiral gemisi telefonun özellikleri sızmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Galaxy S21’in ekran altı selfie kamerasıyla gelebileceğini belirtmiştik. Yeni sızıntılar ise bu kameranın OIS (optik görüntü sabitleyici) desteğiyle gelebileceğini gösteriyor.

Söylentilerin gerçek olabileceği düşünülürse, Samsung’un Galaxy S21’de daha büyük bir selfie sensörüne yer vereceğini söyleyebiliriz. Güney Koreli şirket, selfie kamerası için 2 adet sensörü test ediyor olabilir. Bu sensörlerden biri 1/2-inç 48 MP, diğeri ise 1/2.55-inç 12 MP çözünürlüklü. Her iki sensör de OIS desteğine sahip. OIS teknolojisinin getirisi olan düşük ışık koşullarında dahi pürüzsüz ve sarsıntısız videolar, kullanıcılar tarafındaki beklentiyi yüksek tutacaktır.

Galaxy S20 ve S20+, dual-pixel ve otomatik odak destekli 10 MP Sony IMX375 sensörle birlikte gelirken, Galaxy S20 Ultra ise Super PD otomatik odak destekli 40 MP ISOCELL S5KGH1 sensör ile geliyor. Serinin tüm telefonları, ön kameraları ile 4K 60 FPS video kaydına da olanak tanıyor.  Samsung tarafında selfie kameralardaki otomatik odak desteğini ilk kez Galaxy S8 serisi ile birlikte görmüştük. Daha sonra ise Galaxy S10 serisi dual-pixel PDAF (Faz Algılamalı Otomatik Odaklama) selfie kamerası ile gelişmiş teknolojileri sunmaya devam etmişti.

Son olarak Galaxy S21 daha büyük bir sensör, dual-pixel desteği, otomatik odaklama özelliği ve OIS ile birlikte görüntü kalitesinde önemli bir gelişmeye ev sahipliği yapabilir.

İlginizi çekebilir: Bixby, Galaxy Gear S3 ve Gear Sport’a Geliyor