Anasayfa Haber macOS Catalina 10.15.5 Batarya Sağlığı Yönetimi Sunacak

macOS Catalina 10.15.5 Batarya Sağlığı Yönetimi Sunacak

macOS Catalina 10.15.5 Batarya Sağlığı Yönetimi

macOS Catalina 10.15.5 ile gelecek Batarya Sağlığı Yönetimi bataryanızın yaşlanmasını yavaşlatacak.

Apple’ın MacBook dizüstü bilgisayarlarında batarya ömrünü uzatmak üzere yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu yılın sonlarında sunulması beklenen macOS Catalina 10.15.5 güncellemesi ile gelecek Batarya Sağlığı Yönetimi özelliği şarj etme alışkanlıklarınıza ve bataryanın ısı seviyelerine odaklanacak.

Batarya Sağlığı Yönetimi, başta da belirttiğimiz gibi belirli uygulamaların kullanımına odaklanmak yerine farklı bir yol izleyecek. Özellik, bilgisayarınızın bataryasının zaman içinde kimyasal olarak yaşlanma oranını azaltmak için küçük değişiklikler yapmış olacak. macOS 10.15.5 yüklendiğinde özelliğin varsayılan olarak aktif olacağı belirtiliyor. Tabii ki Sistem Tercihleri menüsünden bunu kapatma şansınız da bulunacak.

Apple, iOS işletim sisteminde de benzer şekilde kimyasal yaşlanmayı düşürmeye odaklı Optimize Pil Şarjı adlı özelliği kullanıyor. Özellik bunu iPhone akıllı telefonunuzun bataryasının tamamen şarj olma süresini azaltarak gerçekleştiriyor.

macOS 10.15.5 Geliştirici Betası kullanıyorsanız hemen Batarya Sağlığı Yönetimi özelliğini denemeniz mümkün. Özellik Thunderbolt 3 bağlantısı olan tüm MacBook modelleriyle uyumlu. Yani 2018 MacBook Air ve 2016 MacBook Pro gibi modellerde bu özellikten yararlanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hataları Gideren macOS Catalina 10.15.4 Güncellemesi Çıktı