Anasayfa Haber USB 4, 16K Ekranlara Destek Verecek

USB 4, 16K Ekranlara Destek Verecek

DisplayPort Alt Mode 2.0

DisplayPort Alt Mode 2.0 ile 16K ekranlar için destek sunulabiliyor.

VESA tarafından gelecekteki USB 4 cihazların DisplayPort 2.0 desteği sunmasının önünü açacak olan DisplayPort Alt Mode 2.0 duyuruldu. İlk olarak Haziran 2019 tarihinde duyurulan DisplayPort 2.0 maksimum efektif bant genişliği olarak 77.4 Gbps destekliyor. Bu bant genişliğinin DisplayPort 1.4 ile kıyaslandığında 3 kat daha fazla olduğunun altını çizelim.

Yeni standart ise 16K çözünürlüğe kadar ekranlar için destek sağlayabiliyor. Yani iki 8K ekran veya bir 16K ekran kullanmak mümkün. Ek olarak, yüksek çözünürlüklerde HDR desteği, çoklu ekran konfigürasyonları için geliştirilmiş destek ve çok daha fazlası DisplayPort Alt Mode 2.0 teknolojisinin sundukları arasında.

USB4 teknolojisi Thunderbolt ve USB protokollerini Intel’in Thunderbolt’u telifsiz bir şekilde kullanılabilir hale getirme hedefinin bir parçası olarak bir araya getiriyor. Bu sayede dock ve eGPU’lar gibi Thunderbolt aksesuarlarının daha geniş ve daha ucuz bulunmasına olanak sağlanmış olacak. USB 4, USB-C bağlantı tasarımını kullanırken USB 3.2 ve USB 2.0 ile de geriye dönük uyumluluk sunuyor.

VESA, DisplayPort Alt Mode 2.0 sunan ilk ürünlerin 2021 yılı içerisinde piyasadaki yerini alacağını tahmin ediyor.

İlginizi çekebilir: DisplayPort 2.0 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey