Anasayfa Haber Redmi Note 9 İşlemcisi MediaTek Helio G85 Tanıtıldı

Redmi Note 9 İşlemcisi MediaTek Helio G85 Tanıtıldı

Mediatek Helio G85 özellikleri

MediaTek’in oyun odaklı yeni yonga seti Helio G85’in merak edilen detayları kullanıcılar ile paylaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Redmi Note 9 modeline güç veren yeni nesil MediaTek Helio G85 işlemcisinin detayları sonunda resmi olarak açıklandı. Peki, MediaTek’in oyun odaklı yeni nesil işlemcisi özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Gelin bu detaylara yakından göz atalım.

MediaTek Helio G85 Özellikleri

Akıllı telefon sektörünün giriş ve orta segment işlemci üreticisi MediaTek, ilk olarak Redmi Note 9 ile piyasaya sürülecek olan Helio G85 yonga setini tanıttı. Mobil oyunculara odaklanarak geliştirilen Helio G85 her ne kadar orta segment bir işlemci olsa da, sergilemiş olduğu performans ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Söz konusu işlemcinin teknik özelliklerini incelediğimizde ise bizleri 2+6 çekirdek düzeni karşılıyor.

MediaTek Helio G85 Özellikleri
MediaTek Helio G85 Özellikleri

Bahsi geçen bu çekirdekler ise 2.0 GHz’e kadar hızlandırılmış performans odaklı iki adet Cortex A75 çekirdeği ve altı adet Cortex A55 çekirdeği şeklinde sıralanıyor. Ancak, söz konusu Cortex A55 çekirdeklerin saat hızları bilinmiyor. Grafik birimi olarak da tıpkı G80’de olduğu gibi Mali G52 GPU bizleri karşılıyor. Serinin önceki modeline kıyasla bir tık daha hızlı olan bu GPU’nun ise 1000MHz hızında çalıştığı belirtiliyor.

MediaTek’in yeni nesil işlemcisi, aynı zamanda WİFİ 5 ve Bluetooth 5.0 gibi bağlantı teknolojilerine de ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra yeni nesil işlemcide yer alan MediaTek Dimensity 1000 5G SoC’deki AV1 video codec sayesinde kullanıcıların YouTube video yayınlarını herhangi bir kesinti olmadan gerçekleştirilmesine de imkan tanınıyor. Bu da daha akıcı ve kaliteli bir YouTube deneyimi anlamına geliyor.

MediaTek Helio G85 özellikleri

Bunun yanı sıra MediaTek tarafınca yayınlanan blog yazısında ufak bir karşılaştırmaya da yer veriliyor. Bu kısımda ise paylaşılan bilgiler doğrultusunda yeni nesil işlemcinin Snapdragon 665 ve Exynos 9611’den daha iyi performans gösterdiğine de özellikle dikkat çekiliyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Redmi Note 9 Fiyatı ve Özellikleri