Anasayfa Haber MacBook’u Farklı Thunderbolt 3 Soketinden Şarj Etmek Sorun Çıkarabiliyor

MacBook’u Farklı Thunderbolt 3 Soketinden Şarj Etmek Sorun Çıkarabiliyor

macbook şarj

Keşfedilen MacBook şarj problemi yüksek sıcaklık ve performans sorunlarını beraberinde getiriyor.

Modern bir MacBook’unuz var ise onu şarj etmek oldukça kolaydır. Sadece USB-C kablosunu Thunderbolt 3 bağlantı noktalarından birine bağlayıp işlerinize devam edersiniz. Ancak çevrimiçi yayılan yeni bir iddia bunun o kadar basit olmadığını söylüyor. Birçok kullanıcı, MacBook Pro’larının sol taraftaki bağlantı noktalarını kullanarak şarj ederken CPU kullanımının maksimum seviyeye çıktığını ve aşırı derecede ısınma yaşandığını keşfetti.

Sorun birkaç ay önce durumu Etkinlik İzleyicisi’nde takip eden bir StackExchange kullanıcısı tarafından bulundu. Takibe devam eden kullanıcı kernel_task adı verilen, yüksek sıcaklıklara neden olan ve genel sistem performansını düşüren bir işlemde yüksek CPU kullanımı fark etti.

Apple’a göre kernel_task’ın işlevlerinden biri, MacBook’unuzun CPU sıcaklığının yükselmesine neden olan ve çok yoğun kullanılan uygulamaları kısıtlamak. Kullanıcı, bilgisayarı yeniden başlatmanın yardımcı olmadığını ve kernel_task’ın ne olursa olsun yeniden çalışmaya başladığını söyledi.

macbook şarj

StackExchange kullanıcısı MacBook Pro’yu fare, klavye, güç çeken bir USB-C hub ve bir USB-C HDMI 2.0 adaptörü de dahil olmak üzere takılmış farklı aksesuarlarla test etti. Her ikisi de sol tarafa takıldığında, sıcaklık yükseldi ve zorlu kernel_task süreci sorunlar yaratmaya başladı. Bu aksesuarlar sağa taşındığında, sıcaklık düştü ve kernel_task ortadan kayboldu. Bu bağlamda kernel_task görevinin sol taraftaki Thunderbolt bağlantı noktasının kullanımı ile ilgili olduğunun altı çiziliyor.

Bu noktada, ilk etapta iki model etkilenmiş görünüyor: 15 inç MacBook Pro 2017 ve 16 inç MacBook Pro 2019. Farklı modellerin bu durumdan etkilenip etkilenmediği ise henüz net olarak bilinmiyor. Apple henüz konu hakkında yorum yapmadı. Ancak şirketin yakında bu soruna bir çözüm bulmasını umuyoruz.

İlginizi çekebilir: MacBook Air 2020 Isınma Sorunu Yaratıyor mu?