Anasayfa Haber Android TV İsim Değişikliği İle Google TV Olabilir

Android TV İsim Değişikliği İle Google TV Olabilir

Google TV

Google, Android TV yerine Google TV adına dönüş yapacak gibi gözüküyor.

Son birkaç yıldır Android TV cihazların oldukça yaygınlaştığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Google, işletim sisteminin televizyonlardaki kullanılabilirliğini artırmak üzere düzenli geliştirmeler de sundu. Şimdi ise şirket bir isim değişikliğine gidecek gibi gözüküyor. İddialara göre Google, Android TV yerine bundan böyle Google TV markasını kullanmak üzere hazırlık içerisinde.

Google son dönemde çeşitli ürün ve servislerindeki Android markasından uzaklaşmaya başlamış durumda. Android Mesajlar yerine sadece Mesajlar, Android Pay yerine Google Pay kullanımları buna örnek olarak verilebilir. Şimdi ise sıranın Android TV’ye geldiği düşünülüyor.

Şirketin bu geçişi sessiz sedasız bir biçimde yapabileceği de tahminler arasında. Google’ın yakın bir zamanda Hangouts Meet servisini Google Meet haline dönüştürdüğünü de unutmamak gerek. Bu değişimin yılın sonlarında Android 11 sürümünün gelişi ile de yapılabilmesi olası.

Bu arada 2010 yılında Google, Android tabanlı akıllı TV platformu olarak Google TV adını zaten kullanmıştı. Bu platform ise Intel, Sony ve Logitech ile birlikte geliştirilmişti. Şirket 2014 yılında ise bunu Android TV haline dönüştürmüştü.


İlginizi çekebilir: Android 11 Özellikleri Hakkında Her Şey