Anasayfa Makale Android 11 Özellikleri Hakkında Her Şey

Android 11 Özellikleri Hakkında Her Şey

Android 11 özellikleri

Android 11 özellikleri ve çıkış tarihi hakkında bilinen her şeyi siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik.

Eylül 2019’da Android 10 ile beraber birçok yeni özelliği kullanıcılara sunan Google, aynı zamanda kullanıcı deneyimini de üst seviyelere taşımıştı. Bununla beraber Karanlık Mod gibi popüler özellikleri de yerleşik olarak kullanıcılara sunan Google, Android 10 sürümüyle birlikte pil tüketimini de önemli ölçüde azaltmıştı. Android 10’la adından söz ettirmeyi başaran şirket, şimdi de kullanıcıların karşısına Android 11 ile çıkmaya hazırlanıyor.

Hatta geçtiğimiz günlerde Android 11’in ilk geliştirici sürümünü yayınlayan Google, bu sürüm ile beraber yeni güncelleme ile gelecek olan bir dizi özelliği de gözler önüne serdi. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan sizleri Android 11 özellikleri ve çıkış tarihi hakkında bilinen tüm detaylar ile baş başa bırakalım.

Android 11 Özellikleri

Android 11 çıkış tarihi

Dahili Ekran Kaydı

Android 11’in ilk geliştirici sürümünde ön plana çıkan özelliklerden birisi şüphesiz ki dahili ekran kaydı. Yeni Android sürümünde iOS işletim sisteminde yıllardır kullanılabilen ekran kaydı özelliğine yer verecek olan Google, böylelikle kullanıcıları da üçüncü taraf uygulamalardan kurtaracak.

Bildirim Geçmişi

Yeni sürüm ile beraber Bildirim Geçmişi özelliği de kullanıcılara sunulacak. Bu özellik sayesinde Android kullanıcıları telefonlarına gelen bildirimlerinin geçmişini kontrol edebilecek.

Karanlık Mod Zamanlayıcı

Bildiğiniz üzere Google, Android 10 ile beraber son dönemin en popüler özelliklerinden biri olan Karanlık Mod özelliğini kullanıcılara sunmuştu. Bu özellikle beraber birçok kullanıcının beğenisini kazanan teknoloji devi, şimdi de Android 11 ile beraber bu özelliği daha da geliştirmek istiyor. Bu kısımda değişikliklere bakacak olursak, Google’ın Karanlık Mod özelliğine Otomatik ve Özel olmak üzere iki farklı zamanlama seçeneği eklediğini görmekteyiz.

Sohbet Baloncukları

Android 10’un geliştirici sürümlerinde yer alan sohbet baloncuğu özelliği Android 11 ile kullanıcılara sunulacak. Bu özellik sayesinde herhangi bir mesajlaşma ve sohbet uygulaması artık konuşmaları daha kolay erişebilir hale getirmek için baloncuklar bulunduruyor.

Aslında bahsi geçen bu sohbet baloncuğu özelliği yıllarca Android telefon üreticilerinin özel olarak geliştirdiği arayüz sürümlerinde kullanıyordu. Şimdi ise bu özelliği Android 11 ile beraber varsayılan olarak kullanıcılara sunacak olan Google, böylece kullanıcıların mesajlara daha hızlı bir şekilde erişebilmesine olanak sağlayacak.

Uygulama Sabitleme

Yeni Android sürümüyle beraber bir dizi yeniliği kullanıcılara sunmaya hazırlanan Google, aynı zamanda paylaş menüsüne uygulama sabitleme özelliğini de geri getiriyor.

Video Çekimi Sırasında Bildirimleri Sessize Alma

Bildiğiniz gibi birçok kişi video çekimi sırasında gelen bildirimlerden oldukça rahatsızlık duyuyor. Yeni Android sürümüyle beraber kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate alan Google, Android 11 ile video çekimi sırasında bildirimleri sessize almaya imkan sağlıyor.

Tek Seferlik İzinler

Android 10 ile beraber gelen en önemli yeniliklerden birisi de şüphesiz ki yenilenmiş uygulama izinleriydi. Yeni Android sürümüyle beraber uygulama izinlerinin kapsamını daha da genişleten teknoloji devi, artık uygulamalara tek sefere mahsus izinler vermemize imkan tanıyor.

Bluetooth Açıkken Uçuş Modu

Android 11 sürümünün öncesinde kullanıcılar uçuş modunu etkinleştirmesinin ardından telefonlarının Bluetooth bağlantısı da sonlanıyordu. Böylece kullanıcılar uçak modundayken kablosuz kulaklıklarına bağlanamıyordu. Son zamanlarda gelen geri bildirimler üzerine bu konuyu da değerlendiren geliştirici firmanın, yeni Android sürümünde bu soruna çözüm bulduğunu görmekteyiz. Böylece Android 11 sürümünde kullanıcıların Bluetooth bağlantısı uçuş moduna geçiş yaptığında kesilmeyecek.

Kaydırılabilir Ekran Görüntüleri

Kullanıcıların daha geniş çapta ekran görüntülerini almasına olanak sağlayacak olan Google, kullanıcılara ekran görüntüsü alırken kaydırma özelliğini kullanıma sunacak. Tabii ki bu özelliğin şimdilik geliştirici sürümü ile beraber kullanıma sunulmadığını belirtelim. Ancak Google’a yakın birçok kaynak bu özelliğin Android 11’in kararlı sürümü ile beraber kullanıma sunacağını düşünüyor.

Dokunmatik Hassasiyetini Artırma

Bildiğiniz gibi ekran koruyucuları telefonun dokunmatik hassasiyetini istemeden olsa azaltabiliyor. Fakat yeni Android sürümü ile beraber bu soruna bir çözüm bulmayı hedefleyen geliştirici firma, kullanıcıların dokunmatik hassasiyetini artırmasına imkan tanıyacak.

Android 11 özellikleri hakkında tüm bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. Ancak önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan yeni geliştirici sürümleriyle beraber Android 11’e yeni özelliklerinde dahil edilebileceğini belirtmekte yarar var.

Android 11 Çıkış Tarihi

Şimdilik Google cephesinden Android 11 çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Fakat Google’ın daha önceki güncelleme takvimini göz önüne alacak olursak Android 11 kararlı sürümünü Ağustos ayının sonunda veya Eylül ayının başında yayınlanmaya başlayacağını tahmin etmekteyiz.

Not: Bu makale sürekli olarak güncellenecektir. 

İlginizi Çekebilir: Telefon Bağımlılığını Azaltan 3 Uygulama