Anasayfa Haber iOS 13.5 Acil Aramalarda Tıbbi Bilgilerinizi Aktaracak

iOS 13.5 Acil Aramalarda Tıbbi Bilgilerinizi Aktaracak

apple-tıbbi-kimlik-acil-aramalarda-gönderilecek

Apple, iOS 13.5 için 2 farklı beta güncellemesi ile acil aramalarda tıbbi bilgileri aktarma özelliğini getiriyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple, iPhone cihazlar için iOS 13.5 Developer Beta 4 ve Public Beta 3 güncellemesini yayınladı. Her iki güncelleme de bazı değişiklilerin yanında önemli bir özellik de getiriyor.

Tıbbi kimliğiniz halihazırda iPhone’larda acil durumlarda kullanılması amacıyla sağlık uygulamalarına kaydedilen bilgileri içeriyor. Tıbbi kimliğinizde kan grubunuz, mevcut tıbbi rahatsızlıklarınız, alerjileriniz, acil durumda aranması gereken kişileriniz gibi temel bilgiler yer alıyor. Tıbbi bilgileriniz normal şartlarda telefonunuz kilitli de olsa, acil durumlarda kullanılması için sizden başkası tarafından da görüntülenebiliyor. Yeni iOS 13.5 beta güncellemeleri ile kullanıcılar bu özelliği etkinleştirirse, sağlık operatörlerine mevcut tıbbi kimlik aktarılarak ön bilgi sağlanmış oluyor. Bununla birlikte konum bilgileri de sağlık operatörlerine aktarılıyor. Bu sayede hasta bireye ulaşım daha kolay hale geliyor.

Bu özelliğin henüz yaygın bir biçimde kullanılamayacağını, gelişmiş acil durum verileri toplayabilen sağlık kuruluşları tarafından kullanılabileceğini belirtelim. Özelliğin Apple Watch Series 4 ve 5’in düşme algılama teknolojisi ile çalışacağı da doğrulanmış durumda. Ayrıca Apple, güvenlik konusunda da garanti verdiğini, verilerinizin telefonda şifreleneceğini belirtiyor. Son olarak, bahsedilen bu özelliğin ülkemizde kullanılıp kullanılmayacağı henüz belli değil.

İlginizi çekebilir: NASA, Ay’a İnsanlı İniş Görevi İçin 3 Şirketle Anlaştı