Anasayfa Makale iOS 13.5 Uygulama Hatası Nasıl Düzeltilir?

iOS 13.5 Uygulama Hatası Nasıl Düzeltilir?

iOS 13.5 App Store hatası

iOS 13.5 uygulama hatasının çözümüne yakından göz atıyoruz.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 13.5 güncellemesi bazı sorunlarında beraberinde getirmişti. Güncelleme sonrasında bazı kullanıcılar uygulama hatası aldıklarını paylaşmaya başlamıştı. Bu doğrultudaysa iPhone ve iPad kullanıcıları ‘’Bu Uygulama Artık Sizinle Paylaşılmıyor’’ hatası ile karşılaştıklarını ve uygulamayı kullanmak için de App Store’dan satın almaları gerektiğini belirtmişlerdi. Peki, iOS 13.5 uygulama hatası nasıl düzeltilir? Gelin, bu hatanın çözümüne yakından göz atalım.

Şimdilik, Apple cephesinden söz konusu hatanın kaynağı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak, gelen geri bildirimlere göre kullanıcıların özellikle WhatsApp ve YouTube gibi temel uygulamaları açarken App Store hatası ile karşılaştıklarını görmekteyiz. Biz de sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazıyla beraber bahsi geçen bu App Store hatasının nasıl giderilebileceğini adım adım anlatıyoruz.

iOS 13.5 Uygulama Hatası Çözümü:

  • iPhone’unuz veya iPad’iniz üzerinden Ayarlar uygulamasını başlatın.
  • Daha sonrasında ise karşınıza çıkan ekrandan Genel > iPhone Saklama Alanı seçeneklerini izleyin.

iOS 13.5 uygulama hatası çözümü

  • Bu kısımda ise uygulama listesinden hata veren uygulamayı seçin ve karşınıza çıkan ekrandan ‘’Uygulamayı Kaldır’’ seçeneğine tıklayın.
  • Uygulamayı Kaldır seçeneğine tıkladıktan sonra cihazınızın ana ekranına dönün. Bu kısımdaysa kaldırdığınız uygulamanın simgesine tıklayın ve uygulamanın yeniden yüklenmesini bekleyin.

Bu adımları izledikten sonra yaşamış olduğunuz App Store sorunu ortadan kalkacaktır. Fakat, tüm bu işlemleri yaptıktan sonra halen hata almaya devam ediyorsanız, ne yazık ki Apple’ın yayınlayacağı yeni güncellemeyi beklemeniz gerekiyor. Şimdilik, söz konusu güncellemenin ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Ancak, Apple’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgilere göre bahsi geçen güncellemenin en kısa zamanda yayınlanacağı ön görülüyor.

İlginizi Çekebilir: Netflix Aktif Olmayan Hesapları İptal Edecek