Anasayfa Haber NFC İle Kablosuz Şarj Mümkün Hale Geliyor

NFC İle Kablosuz Şarj Mümkün Hale Geliyor

NFC Kablosuz Şarj

NFC Forum, NFC çipleri ile cihazların şarj edilebilmesi yolunda önemli bir adım attı.

Kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj üst seviye akıllı telefonların öne çıkan bir özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji gücü kablosuz olarak iletmek için özel bobinler kullanıyor. Şimdi ise NFC Forum, NFC çipleri ile cihazların şarj edilebilmesine izin veren kablosuz şarj teknik özelliklerinin onaylandığını duyurdu.

Öte yandan, şarj hızları anlamında beklentinizi yüksek tutmamanızı öneririz. Standartlara göre sadece 1W hızlardan bahsediliyor. Bunun ters şarjdan bile yavaş olduğunu not olarak düşelim. Yani NFC şarj teknolojisini Nesnelerin İnterneti ve diğer küçük tüketici elektroniği cihazları için uygun kılıyor.

Forum ayrıca, NFC tabanlı şarjın üreticilerin cihazlarında NFC çipi varsa ayrı bir kablosuz şarj teknolojisinden vazgeçebileceği anlamına geldiğini de not ediyor. NFC Forum örnek olarak, “eşleştirme için NFC teknolojisi içeren bir Bluetooth kulaklık, kablosuz şarj için NFC arayüzünü de kullanabilir. Bu durumda, NFC anteni eşleştirme bilgilerini değiştirmek ve gücü aktarmak için de kullanılabilir” diyor.

NFC tabanlı şarja geçmenin potansiyel olarak üreticilerin bir cihaz içinde özel kablosuz şarj teknolojisinden kurtulabileceği anlamına geldiği belirtiliyor. Giyilebilir cihazların, ses aksesuarlarının ve diğer küçük aletlerin içinde yer bulmak adeta bir lüks denilebilir. Bu nedenle geleneksel kablosuz şarj teknolojisinden kurtulmak daha büyük piller ve diğer bileşenler için yer açma şansı sağlayacak.

NFC üzerinden kablosuz şarj için donanım gereksinimleri hakkında ise henüz bir açıklama yok. Tabii ki görünüşte güç almak ve iletmek için yeni NFC çipsetleri şart. Bu nedenle, eski NFC özellikli cihazların kablosuz şarj alma ihtimali bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: Apple, NFC Kullanım Alanlarını Genişletecek