Anasayfa Haber Assassin’s Creed Valhalla Xbox Series X’te 30 FPS Çalışabilir

Assassin’s Creed Valhalla Xbox Series X’te 30 FPS Çalışabilir

Assassin's Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla, oynanış videosundan sonra bir hayal kırıklığına daha imza attı.

Assassin’s Creed Valhalla, geçtiğimiz günlerde yapılan Xbox Series X lansmanında oyun içi görüntü göstermeyerek meraklılarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Bizi hayal kırıklığına uğratacak bir başlık daha var: Eurogame Portekiz’e konuşan Ubisoft yetkilileri, teması Vikingler olan yeni Assassin’s Creed Valhalla’nın Xbox Series X’te en az 30 FPS değerinde çalışacak açıklamasında bulundu.

Oyunu sabırsızlıkla bekleyen oyuncular, yeni Assassin’s Creed oyununu 60 FPS özelliği ile oynayamayacak gibi görünüyor. Eurogame Portekiz’de yer alan açıklama ise şöyle:

“Assassin’s Creed Valhalla’nın en az 30 FPS’de çalışacağını söyleyebiliriz. Valhalla ayrıca konsolun hızlı yükleme sürelerinden de faydalanacak ve böylece oyuncuların bu tarih ve macera dolu dünyayı hiçbir gecikme olmadan deneyimleyebilmelerini sağlayacak. Son olarak Assassin’s Creed Valhalla’nın Xbox Series X’in donanımıyla birlikte daha iyi grafiklere sahip olacağını da söyleyebiliriz. Muhteşem 4K çözünürlükte yarattığımız bu güzel dünyayı deneyimleyebilmenizi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

60 FPS’in yeni nesil konsollar için bir standart haline gelmesi gerektiğini düşünen oyuncular için, bu açıklamanın oldukça hayal kırıklığı yarattığını söyleyebiliriz. Microsoft da oyuncuların bu düşüncesini destekler nitelikle açıklamalarda bulunmuştu.  Öyle ki 120 FPS gibi ekstralardan da bahsetmişti. Ubisoft’un daha oyun çıkmadan beklentileri 30 FPS’e düşürmesi ise biraz ilginç.

4K ile 60 FPS bekleyen oyuncular için haberler pek iç açıcı değil. Bir diğer yandan, Xbox Series X için duyurulan bir başka oyun olan DiRT 5‘in ise, 120 FPS’e kadar destek sunacağı daha önce açıklanmıştı.

İlginizi çekebilir: Tony Hawk’s Pro Skater 1 ve 2 Remaster Duyuruldu