Anasayfa Haber PS5 DualSense Fiyatı ve Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

PS5 DualSense Fiyatı ve Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

PS5 DualSense fiyatı ve çıkış tarihi

PS5 DualSense fiyatı ve çıkış tarihi güvenilir kaynaklar tarafından servis edildi.

Bu yılın sonuna doğru piyasaya sunulması beklenen PlayStation 5 kontrolcüsü ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Daha önceden yayınlanan blog yazılarıyla beraber birçok detayı gözler önünü serilen kontrolcünün, şimdi de fiyatı ve çıkış tarihi sızdırıldı. Peki, PS5 DualSense fiyatı ile oyunculara neler sunacak? Gelin, sızdırılan bilgilere yakından göz atalım.

Geride bıraktığımız Nisan ayında duyurulan PS5 kontrolcüsü DualSense, genel hatlarıyla oldukça şık ve göze hitap eden tasarımıyla ön plana çıkmayı başarmıştı. Bununla birlikte bir önceki nesle kıyasla önemli avantajları da beraberinde getireceği açıklanan DualSense’in aynı zamanda birçok yeni özelliğe de ev sahipliği yapacağı müjdelenmişti. Ancak, Sony tarafından yapılan açıklamada yeni nesil kontrolcünün fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı.

Fakat, bugün yayınlanan rapor ile beraber oyuncular tarafından merak edilen PS5 DualSense fiyatı ve çıkış tarihi gözler önüne serildi. Bu kısımda paylaşılan bilgilerde yeni nesil kontrolcünün 20 Kasım 2020’de piyasaya sunulacağı belirtiliyor.

Sony’e yakınlığı ile bilinen IronManPS5 isimli Twitter kullanıcısı tarafından aktarılan bilgilere göre, DualSense’in fiyatı ise satışa sunulacağı bölgeye göre 59.99 dolar, 59.99 euro ve 54.99 sterlin olarak sıralanıyor. Buradan da görebileceğiniz üzere yeni nesil konsolun kontrolcüsünün vergiler dahil olmadan 448 TL’den satışa sunulacak. Vergiler dahil olduğunda ise yeni nesil kontrolcünün 500 ila 700 TL arasında bir fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

Ufak bir kıyaslama yapacak olursak, PS4’ün Dualshock 4 kontrolcüsü de ülkemizde 650- 700 TL civarında bir etiket fiyatıyla satılıyor. Yeni nesil kontrolcünün de bu fiyata yakın bir ortalamada ülkemizde satışa sunulacağı ön görülüyor.

Şimdilik, PS5 DualSense fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili Sony cephesinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak, Sony’nin yakın zaman içerisinde DualSense ile ilgili yeni detayları kullanıcılarla paylaşacağı tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir: Sony, PlayStation 5’in Bu Yıl Çıkacağını Açıkladı