Anasayfa Haber Elon Musk’ın İnsan Taşıyacak Tünel Projesinin Kazı Çalışmaları Bitti

Elon Musk’ın İnsan Taşıyacak Tünel Projesinin Kazı Çalışmaları Bitti

Elon Musk

Elon Musk’ın sahip olduğu sondaj şirketi olan Boring Company, insan taşımak için yaptıkları tünel kazma çalışmalarını bitirdi.

52.5 milyar dolarlık bir proje olan Loop isimli insan taşıma sistemin inşasının ikincisinin de yapımı sona erdi. Yapılan kazı işlemlerinin bitmesinden sonra işçilerin odaklandığı şimdiki görev ise, tünellerin uçlarında ve ortasında bulunacak olan yer altı istasyonlarının inşasını tamamlamak olacak. Loop sisteminin, planların düzgün işlemesi sonucunda 2021 yılının ocak ayında halkın kullanıma açılması planlanıyor.

Yapılmış olan bu tünel sayesinde, saatte 4000’den fazla yolcu taşınması planlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Las Vegas Convention and Visitors (LVCVA) genel müdürü ve başkanı olan Steve Hıll, Loop sisteminde Tesla Model 3’lerin, Model X’lerin ve Model 3’lerin platformu üzerine inşa edilmiş olan özel araçların hizmet vereceğini ve bunların 12 ila 16 arası yolcu taşıyabileceğini söylemişti. Ayrıca iddialara göre normal şartlarda ortalama 15 dakika süren bir yolculuğun 2 dakika civarlarına kadar indirilmesi planlanıyor.

Uygulanacak olan bu Loop sisteminde ilk etapta otonom araçlar kullanılmayacak. İnsanların taşınmasını sağlayacak olan araçların, tünellerde bulunan sensörleri izleyerek yol alacağı söylenmekte. Steve Hill yaptığı bir başka açıklamada “Araçların kendi kendine hareket etmesinin gerçekten güvenli olduğuna kanaat getirdiğimiz zaman otonom araçlar ile hizmet vermeye başlayacağız.” ifadelerinde bulunurken, tam otonom araçların kullanımı ile alakalı olarak kesin bir tarih belirtmedi. Elon Musk’ın Loop projesine, Las Vegas Convention and Visitors (LVCVA) tarafından 52.5 milyon dolar gibi ciddi bir yatırım söz konusu. Las Vegas’taki Loop projesinin bitmesinin ardından, bu hizmet ücretsiz bir şekilde halka sunulacak.

İlginizi çekebilir: GTA Online Serverları Daha Fazla Yoğunluğa Dayanamadı