Anasayfa Haber GTA Online Serverları Daha Fazla Yoğunluğa Dayanamadı

GTA Online Serverları Daha Fazla Yoğunluğa Dayanamadı

GTA Online serverları

GTA Online serverları son zamanlarda yaşanan aşırı yoğunluk yüzünden çöktü.

Ücretsiz GTA 5 kampanyasının duyurulmasının hemen ardından milyonlarca oyunsever tabiri caizse Epic Games Store’a hücum etmişti. Bu aşırı yoğunluğa daha fazlaya dayanamayan Epic Games Store serverları çökmüştü. Yaşanan bu gelişmenin hemen ardından yine aynı şekilde milyonlarca oyuncunun akınına uğrayan GTA Online serverları da ne yazık ki bu yoğunluğa dayanamadı ve çöktü.

Yaşanan bu çökme olayından sonra birçok oyuncu GTA Online’ın serverlarına erişim sağlayamazken bugün Rockstar cephesinden resmi bir açıklama yayınlandı. Rockstar Support Twitter üzerinden bir takım açıklamalarda bulunan yapımcı firma, serverların son derece yüksek oyuncu hacimlerine ulaştığını belirtti.

gta v serverları çöktü

Bu yoğunluktan dolayı PC platformunda Rockstar Games Launcher ve GTA Online’ı kapsayan serverlarda bazı problemlerin yaşandığını da ifade eden yapımcı firma, bu sorunları çözmek için aktif bir şekilde çalışmaya devam ettiklerinin de altını özellikle çizdi.

Yaşanan bu çökme olayından yaklaşık 4 saat sonra Rockstar Games cephesinden bir resmi açıklama daha geldi. Bu kısımda ise oyuncuları sabırlarından dolayı teşekkür eden şirket, ayrıca yaşanan bağlantı sorunlarının da tamamen giderildiğini müjdeledi. Ancak halen Rockstar Games’ın servelerlarını zorlayacak kadar bir yoğunluk devam ediyor. Bu da önümüzdeki haftalarda çökme olaylarının daha sık yaşanabileceği anlamına geliyor.

gta 5 serverları çöktü

İlginizi çekebilir: GTA 5 NaturalVision Evolved Modu Görsellikte Çağ Atlatıyor