Anasayfa Haber Razer Otomatlar Aracılığı İle Ücretsiz Maske Dağıtacak

Razer Otomatlar Aracılığı İle Ücretsiz Maske Dağıtacak

Razer maske

Üretmiş olduğu oyuncu ekipmanları sayesinde adından pek çok kez söz ettirmiş olan Razer markası, Singapur geneline yerleştireceği 20 civarı otomat ile, toplamda 5 milyon adet maske dağıtmayı hedefliyor.

Razer Ceo’su Min-Liang Tan yaptığı açıklamada “Singapur’u yüz maskeleri konusunda kendi kendine yetebilen bir ülke olana dek destekleme çalışmalarımızı sürdüreceğiz’’ ifadelerinde bulundu.

Razer daha önce almış olduğu karar doğrultusunda maske üretimine başlamıştı. Teknoloji markası geride bıraktığımız mart ayında, Singapur’da tıbbi ekipman üretimine destek sağlamak adına, üretim tesislerinde çeşitli düzenlemeler yaparak maske üretimine başlamıştı.

Razer markası mart ayındaki sözünün ardından, 24 gün içerisinde tam anlamı ile otomatik bir maske üretim tesisi kurmuştu. Razer geçtiğimiz ay ürettiği 1 milyondan fazla tıbbi maskeyi dünyanın dört bir yanına dağıttığını belirtmişti. Razer, üretim miktarını artırabilmek adına Singapur merkezli bir plastik üreticisi ile ortaklık kurduğunu da duyurdu.

5 milyondan fazla nüfusa sahip olan Singapur, koronavirüs ile mücadele konusunda erken safhalarda uygulamış olduğu başarılı sosyal mesafe politikaları sayesinde, başarılı olmayı başarmıştı. Ancak ülke genelindeki göçmen nüfusunun yoğun olması, uygulanan sosyal mesafe politikalarının yetersiz kalmasına sebep oldu. Singapur hükumeti, geride bıraktığımız nisan ayından itibaren koronavirüs vakaları sayısında ciddi artışlar gözlemlemeye başladı. Bu gelişmelere karşılık Singapur hükumeti başarılı sosyal mesafe politikalarına ek olarak, ülke genelinde maske takmayı zorunlu hale getirdi. Singapur, maske takmanın zorunlu hale gelmesinin ardından ihtiyaç duyduğu maske tedariğini, Razer markasının yürütmüş olduğu bu yeni proje ile insanlara çok daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırabilecek.

İlginizi çekebilir: Huawei Enjoy Z 5G Lansman Tarihi Belli Oldu