Anasayfa Haber Google Fotoğraflar Albüm Paylaşımı İçin Daha Fazla Kontrol Sunuyor

Google Fotoğraflar Albüm Paylaşımı İçin Daha Fazla Kontrol Sunuyor

Google Fotoğraflar Albüm Paylaşımı

Kullanıcılar, Google Fotoğraflar üzerinden albüm paylaşımı konusunda artık daha fazla kontrole sahip.

Google, Fotoğraflar servisi için bir yenilik daha sundu. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında kullanıcıların direkt mesaj ile kolayca fotoğraf paylaşmasını sağlayan şirket, şimdi de Fotoğraflar’dan albüm paylaşımı için yeni kontroller getirmiş durumda.

Google Fotoğraflar ile albüm paylaşırken bundan böyle albümü Google hesabı olan tek bir kişiyle mi yoksa birden fazla kişiyle mi paylaşacağınız konusunda varsayılan olarak seçim yapabileceksiniz. Uygulama, albüm sahiplerinin albüme kimlerin fotoğraf ekleyebileceği ve katılımcı çıkartabileceği için de karar vermesine izin veriyor. Bir kullanıcıyı çıkarmak ise o kişi tarafından yüklenmiş tüm fotoğrafların da silinmesine yol açıyor.

Albümleri bir bağlantı oluşturarak paylaşmak isteyenler için bu özellik de hala mevcut. Bu bağlantıları Google Fotoğraf veya Google hesabı olmayanlar ile paylaşabileceğinizi de hatırlatalım.

Kullanıcıların albümleri için izinleri yönetmesi ve fotoğrafların gizliliği üzerinde daha fazla kontrol sağlatan yeni özellikler, bu hafta boyunca kademeli olarak kullanıcılara sunulacak.

İlginizi çekebilir: Google Lens, El Yazısını Bilgisayara Aktarabilecek