Anasayfa Haber Yeni SD Express Kart Spesifikasyonu 4 Kart Daha Hızlı

Yeni SD Express Kart Spesifikasyonu 4 Kart Daha Hızlı

SD Express Kart

SD Association tarafından yeni SD Express hafıza kartı Spesifikasyonu olan SD 8.0 duyuruldu.

Hafıza kartları için standartları belirleyen SD Association, SD Express kartlar için yeni SD 8.0 spesifikasyonunu duyurdu. Bu yeni spesifikasyon kartların saniyede yaklaşık 4 GB aktarmasına izin veriyor. Bunda katı hal disklerinde (SSD) yer alan PCIe 4.0 ve NVMe arayüzlerinin etkisi büyük. Bu hızlı aktarım esas faydasını 8K video gibi yeni teknolojiler her zamankinden daha büyük dosyalar oluştururken gösterecek. Takdir edersiniz ki verilerin zamanında aktarılması için böyle yüksek hızların gerekliliği şart.

SD 8.0 spesifikasyonunun saniyede 3.939 MB transfer hızına sahipken, bu hız PCIe 3.1 arayüzlü SD 7.0 ve SD 7.1 ile sunulan 985 MB hızına göre ciddi bir artış sunuyor. Bu yeni spesifikasyonun SDHC, SDXC ve SDUC hafıza kartları için geleceğini de belirtelim. Yani bir SD kart tarafından desteklenen en yüksek hafıza olan 128 TB SDUC’de teorik olarak bu hızları görmek mümkün olacak.

SD Association tarafından SD 8.0 duyurulmuş olsa da hafıza kartı üreticilerinin ürünlerinde bu hızı sunmasının zaman alacağını belirtelim.

İlginizi çekebilir: B450 ve X470 Anakartlar Ryzen 4000 Serisi İşlemcileri Destekleyecek