Anasayfa Haber Doom Eternal, Denuvo Anti-Cheat’ten Kurtuldu

Doom Eternal, Denuvo Anti-Cheat’ten Kurtuldu

Doom Eternal Denuvo Anti-Cheat'

iD Software, Doom Eternal Update 1 ile gelen Denuvo Anti-Cheat kaynaklı şikayetlere kayıtsız kalmadı.

Doom Eternal için geçtiğimiz hafta sunulan Update 1 sonrasında oyunculardan şikayet üstüne şikayet geldi. Bunun başlıca sebebi ise Denuvo Anti-Cheat oldu. Bu olumsuz yorumlara kayıtsız kalamayan iD Software, PC için sonraki güncelleme ile hile karşıtı yazılımı oyundan kaldıracaklarını duyurdu.

Şirket, gelecekte en azından yalnızca kampanya oyuncularına hile karşıtı yazılım yüklü olmadan oynama fırsatı vermenin gerektiğini paylaşıyor. Ek olarak, hile karşıtı entegrasyonun genel zamanlamasının daha iyi sağlanması gerektiğinin farkına varılmış. Bu anlamda oyuncuların hile karşıtı talepleri çok daha arttığında böyle bir hamle yapılacak gibi gözüküyor.

Denuvo sebebiyle birçok oyunun performans ve kararlılık sorunu yaşadığını da unutmamak gerek. Öte yandan, bu kararda bu tarz sorunların etkili olmadığının altı çiziliyor. iD Software araştırmalarında özelleştirilebilir skin’ler ile bağlantılı olarak bazı çökmeler keşfedip bunları düzelttiklerini söylüyor. Bellekle bağlantılı çökmeler de düzeltilmiş ve oyuncular için ortalama kararlılık artırılmış. Son olarak, kod tabanlı yaşanan performans sorunları da VRAM paylaşımı değişiklikleriyle çözüme kavuşturulmuş. Tüm bu düzeltmeler sonraki PC güncellemesinde gelecek.

İlginizi çekebilir: Kerbal Space Program 2 Ertelendi