Anasayfa Haber Facebook Workplace Rooms Duyuruldu

Facebook Workplace Rooms Duyuruldu

Facebook Workplace Rooms

Messenger Rooms sonrasında kurumsal müşteriler için Workplace Rooms geldi.

Facebook geçtiğimiz hafta Zoom gibi video konferans araçlarına rakip olarak çıkarttığı Messenger Rooms sonrasında boş durmayarak bir de kurumsal müşterileri için Workplace Room servisini ortaya çıkarttı.

5 milyon müşteriye ulaşan Workpace Rooms, aynı Messenger Rooms gibi 50 katılımcının görüşmesine izin veren bir sanal alan olarak karşımıza çıkıyor. Görüşme süreleri için herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor ve ayrıca Workplace hesabı olmayanların bile toplantılara katılmasına izin veriliyor. Yeni aracın Messenger Rooms ile aynı teknolojiyi kullandığının da altı çiziliyor.

Tabii ki kurumsal müşteriler için bazı yeni araçlar da sunuluyor. Live Producer (Canlı Yapımcı) ile mobil cihazlardan veya bilgisayardan canlı yayın yapılabiliyor. Bu araç ekran paylaşımı, anketler ve daha fazlası için de olanak sağlıyor. Live Q&A (Canlı Soru-Cevap) ise yayıncının soru alıp yanıtlaması için hazırlanmış. İşitme engeli olanlar veya farklı diller tercih edenler içinde canlı alt yazı, çeviri, alt yazı düzenleme gibi işlevler mevcut.

Tüm bu özelliklerin Haziran ayı itibarıyla mevcut olacağı ve Workplace Rooms’un Aralık ayına kadar ücretsiz olacağı da bilgiler arasında.

Workplace ise Portal adlı bir özellik kazanıyor. Portal ile cihazın kamerası ve ses araçları kullanarak canlı yayın yapılabilecek. Haziran’da canlı Workplace yayınlarının Portal’a geleceği belirtiliyor. Workplace Rooms, gelecekte özel bir arka plan ekleme yeteneği sunma planlarıyla Portal kullanıcıları için de gelecek. Portal TV ayrıca Workplace için destek ekleyecek.

İlginizi çekebilir: Uzantı Senkronizasyonu Destekli Microsoft Edge 83 Çıktı