Anasayfa Haber Yapay Zeka Destekli Gürültü Azaltma Yazılımı: MSI Sound Tune

Yapay Zeka Destekli Gürültü Azaltma Yazılımı: MSI Sound Tune

Yapay Zeka Destekli Gürültü Azaltma Yazılımı

MSI Sound Tune, arka plan gürültüsünün rahatsız edici olduğu ortamlarda kullanıcılara çok daha net iletişim imkanı sunmak için geliştirildi.

NVIDIA’nın yapay zeka ve tensor çekirdeklerini kullanarak hazırladığı RTX Voice gürültü azaltma yazılımını yakın tarihte görmüştük. Daha sonra bu uygulamanın RTX olmayan ekran kartlarında da çalıştığı keşfedilmişti. Şimdi ise benzer bir çalışmayı MSI tarafından geldi.

MSI, kullanıcıların iletişim deneyimlerini önemli ölçüde artırmak için tüm istenmeyen arka plan seslerini filtreleyen yapay zeka destekli Sound Tune gürültü önleme yazılımını duyurdu.

MSI Sound Tune yapay zeka destekli gürültü iptali, insan beyninin çalışma şeklini simüle etmeye yardımcı olmak için 500 milyondan fazla Synthetic Noisy Speech Data (Sentetik Gürültülü Konuşma Verisi) ve Derin Sinir Ağı (DNN) aracılığıyla gerçekleştiriliyor. El ile derlenen algoritması ile gelen gürültü azaltma teknolojisi, her türlü rahatsız edici arka plan seslerinin bulunduğu ortamlarda çalışmak üzere geliştirildi. MSI Sound Tune, vokal seslerini karmaşık ortamlardan ayrıştırırken kullanıcılara daha net ve gürültüsüz iletişim sağlayabiliyor.

MSI Sound Tune yazılımının deneme sürümü MSI’nin web sitesinden indirilebiliyor ve 30 Haziran tarihinde sona eriyor. Deneme sürümü yayınlanan bu geliştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi henüz sunulmamış. Uyumlu modeller listesi henüz kısıtlı görünse de bu tablo ilerleyen tarihlerde değişiklik gösterebilir.

İlginizi çekebilir: Pac-Man, NVIDIA Yapay Zekası İle Yeniden Yaratıldı